Borac bez većih problema odnio bodove iz Mejdana

Tim iz Banja Luke upisao prvu pobjedu

Borac bez većih problema odnio bodove iz Mejdana

E. Dindić, foto: E. Dindić

U 1. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine za košarkaše OKK Sloboda na svom terenu dočekala je ekipu Borca. Gosti iz Banja Luke na kraju slavili su sigurnu pobjedu rezultatom 87:80

Imali su domaći košarkaši nakon prvih 10 minuta 28:20. Izabranici Zorana Kašćelana bude se u drugom periodu te sa 22:16 rješavaju ovaj period utakmice u svoju korist. Na poluvrijeme otišlo se pri rezultatu 44:42.

Nastavak susreta u potpunosti pripada košarkašima Borca, koji zbog izuzetno velike rotacije košarkaša, malo po malo vračaju se u utakmicu te ovaj period rješavaju u svoju korist rezultatom 25:19. Nakon 30 minuta igre rezultat je glasio 67:63 u korist gostiju iz Banja Luke.

U četvrtom periodu gosti iz Banja Luke rutinski održavaju stečenu prednost te na kraju slave zasluženu pobjedu rezultatom 87:80.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Najefikasniji u pobjedničkom sastavu bili su Jan Rebec sa 25 poena, odlično ga je pratio Dušan Tanasković sa 17, dok je i odličnu partiju odigrao Amsal Delalić sa 13 postignutih poena.

Kod Slobode bolji od ostalih bili su Joshua Scott sa 28 poena, dok je Nedim Omerović dodao 15.

Top Komentari

Ajax11
Sloboda , uvijek ciganski klub, dovedu igrača pa ga otjeraju jer ga nemogu platiti
1 2
Ajax11
Hahaha
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi