Drama u Sarajevu: Borac slavio protiv Sparsa
ABA liga / Dragana Stjepanović

Odlična utakmica u okviru ABA 2 lige

Drama u Sarajevu: Borac slavio protiv Sparsa

E. Dindić

U bh. derbiju u okviru ABA 2 lige u Sarajevu se sastale ekipe Sparsa i Borca iz Banja Luke. Nakon produžetka slavili su košarkaši Borca rezultatom 91:89.

U prvih 10 minuta vidjeli smo pravi revolveraški obračun, te u takvom omjeru snaga bolje su se snašli košarkaši Borca koji imaju prednost od 27:23 nakon prvog perioda igre. Drugi period mnogo bolja igra domaćeg sastava koji ovaj period dobivaju rezultatom 22:17.

Na veliki odmor odlazi se pri rezultatu 45:44 u korist ekipe Sparsa.

Treći period ponovo izabranici Marka Trbića prikazuju mnogo bolju igru te i ovaj period rješavaju u svoju korist rezultatom 18:13. Nakon 30 minuta rezultat je glasio 63:57 u korist ekipe Sparsa.

Kada su svi očekivali da košarkaši Sparsa nastave u istom ritmu kao u prethodna dva perioda, bude se gosti iz Banja Luke koji igraju fantastičnu odbranu te ovaj period rješavaju u svoju korist rezultatom 22:16. Nakon 40 minuta igre rezultat na semaforu je glasio 79:79, te ovaj susret otišao je u dodatnih pet minuta.

U produžetcima vidjeli smo mnogo želje i volje sa obje strane, ali u ključnim trenutcima presudila je hladna glava košarkaša Borca koji na kraju rezultatom 91:89 upisuju četvrtu pobjedu u ABA 2 ligi, te ostaju neporaženi u ovom takmičenju.

Potražite više informacija na temu ABA liga 2:

Kod pobjednika odličan je bio Martin Jaron sa 21 poenom, Dušan Tanasković dodao je 15, dok su po 14 poena postigli Aleskandar Langović i Vuk Bošković.

Bolji od ostalih u redovima Sparsa bili su Nedim Buza sa 25 poena, Aleksa Gatarić dodao je 17, dok je Haris Ćurevac dodao 14 poena.

Top Komentari

Umbressa
Dobro došli na najbolji seks sajt za upoznavanje - - - Top24.pw
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi