Šokantan poraz Sparsa koji je stvorio problem i Bosni
FOTO. E. Dindić

Prvenstvo BiH

Šokantan poraz Sparsa koji je stvorio problem i Bosni

H. Zilić

Košarkaši Sparsa doživjeli su šokantan poraz u prvenstvu Bosne i Hercegovine.

Sarajevska ekipa je poražena u Mostaru od Zrinjskog u vrlo uzbudljivoj utakmici rezultatom 66:64.

Ako oduzmemo Čelik koji je istupio iz lige, Zrinjski je bio fenejraš sa tri trijumfa u 17 odigranih kola, ali večeras su sve iznenadili.

Plemići su tako došli do četvrtog tirjumfa i preskočili Bosna Royal na tabeli koja je sada fenjeraš, a Sparsi su napravili ogroman kiks u borbi za vrh tabele i sada su četvrtoplasirani s omjerom 11-7.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Zrinjski je do večerašnjeg sjajnog trijumfa predvodio Podojak sa 16 poena, pet skokova i četiri asistencija, pomoć je imao u Pajiću koji je ubacio 13 poena i dodao šest skokova.

U redovima Sparsa raspoložen je bio bivši igrač Zrinjskog Ramljak sa 17 poena, osam skokova i tri asistencije, istakao se i Abell sa 16 poena i tri skoka.

Top Komentari

kakaljin
Ovo nije kiks Sparsa, vec pustena utakmica da bi Bosna ispala iz lige jer Sparsi zele da ugase Bosnu na sve moguce nacine
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti