SKK Student uvjerljiv protiv KK Borac

Derbi 18. kola Prve muške lige RS

SKK Student uvjerljiv protiv KK Borac

D. Vejo

U okviru 18. kola Prve muške lige Republike Srpske košarkaši Studenta su u derbiju kola bili bolji od gradskog rivala Borca na njihovom parketu rezultatom 53:79, po četvrtinama je bilo 16:22, 9:15, 16:14 i 12:28.

Tim Aleksandra Ćikića gazi sve pred sobom. Ovoga puta su u dvorani Borik bili bolji od gostujuće ekipe Borca koja im je ujedno i gradski rival. Košarkaši Studenta sjajno su otvorili meč, prvo poluvrijeme prošlo je u znaku gostiju, pa su tako na krilima Vukotića otišli na odmor za pozamašnom prednošću.

Drugo poluvrijeme proteklo je u istom ruhu. Iako je domaćinu pripao treći period, gosti su uzvratili u posljednjoj dionici meča. Velikih 28 poena postigli su Borcu dok su oni svega 12.

Najefikasniji u domaćem sastavu bio je Mikeš sa 18 postignutih poena, dok je kod gostiju to bio Vukotić sa 14 ubačenih koševa.

O meču smo pričali i sa plejmejkerom crveno-plavih.

"Nismo bili tim ovu veče. Nismo ispoštovali dogovor iz svlačionice. Ovako veliku razliku nismo očekivali", rekao je za SportSport.ba igrač Mirza Todorovac.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Ovom pobjedom SKK Student ostao je lider na tabeli.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije