Bosna potvrdila rastanak sa Pandžom i imenovala novog trenera

Burno je u klubu iz glavnog bh. grada, već na startu sezone razočarenje

Bosna potvrdila rastanak sa Pandžom i imenovala novog trenera

Samir Mlaćo

Burno je u KK Bosna Meridianbet.

Josip Pandža nakon novog poraza u Mrkonjić Gradu nije više glavni trener, a sada je stigla i potvrda iz samog kluba.

Njegov nasljednik će biti Aleksandar Damjanović, koji je vodio drugi tim Bosne, a ranije je bio i glavni trener prvog tima.

Dobro poznaje stanje u klubu, te u Bosni vjeruju da ponovo zaslužuje povjerenje.

"Sporazumnim raskidom ugovora, Josip Pandža više nije trener KK “Bosna Meridianbet”. Josipu hvala na saradnji i Klub mu želi mnogo sreće u nastavku karijere.

Aleksandar Damjanović, proslavljeni košarkaš i dosadašnji trener našeg Razvojnog tima, već od narednog kola predvodit će s klupe prvi tim KK “Bosna Meridianbet”!

Aco, sretno!", stoji u objavi KK Bosna Meridianbet.

Bosna će za vikend ugostiti Slobodu iz Tuzle u 5. kolu prvenstva BiH.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Nakon tog meča, Bosna gostuje Leotaru u Trebinju, pa dočekuje Prijedor, a mjesec novembar zaključit će gostovanjem u Banjaluci ekipi Borca.

Što se Josipa Pandže tiče, on se proslavio vodeći kadete BiH do evropskog zlata u Litvaniji, a kasnije je trenirao nekoliko bh. timova. Ljetos je preuzeo tim Bosne, a prethodno radio u Bijeljini, Kaknju i u Tuzli kao trener Slobode.

Top Komentari

stranputica
Aferim! Nek' su ga vala oćerali. Saće biti bolje, pobjeda pobjedu stiže.....
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi