Košarkaši Bosne izborili plasman u polufinale prvenstva Bosne i Hercegovine
FOTO: T. Hebib

Studenti u borbu za titulu

Košarkaši Bosne izborili plasman u polufinale prvenstva Bosne i Hercegovine

Haris Zilić

Košarkaši Bosne Meridianbet plasirali su se u polufinalne play-offa za prvaka Bosne i Hercegovine i Studenti će biti u prilici da se bore za titulu prvaka naše zemlje

U desetom kolu Lige za prvaka, Bosna je večeras u Skenderiji savladala Mladost rezultatom 91:86.

Gosti iz Mrkonjić Grada su pružili sjajan otpor favorizovanim domaćinima pogotovo u prvom poluvremenu koje su iznenađujuće dobili rezultatom 54:47.

U drugom poluvremenu puno bolja igra Studenata.

Bosna je treći period dobila sa 19:13, a u posljednjem periodu potpuno preokrenula meč, četvrtu četvrtinu su dobili 25:19 za konačnih 91:86.

Bosnu je do trijumfa predvodio sjajni Zubac sa 24 poena i sedam skokova, Ilić je pomogao sa 21 poenom i pet skokova.

Oglasi

Kod Mladosti briljirao je Špago sa 23 poena, šest skokova i pet uspješnih asistencija.

Bosna Meridianbet je došla do omjera 5-5 i na kraju je osigurala treću poziciju na tabeli što znači da će u polufinalu igrati protiv Borca.

Drugi polufinalni par će najvjerovatnije činiti Igokea i Široki.

Sloboda ima priliku da večeršanjom pobjedom protiv Borca dođe također do omjera 5-5 koliko imaju Bosna i Šiiroki, ali Tuzlaci imaju izuzetno lošu koš razliku, pa bi im trebala pobjeda oko 50 poena razlike što je svakako nemoguća misija.

“𝐁𝐨𝐬𝐧𝐚” 𝐣𝐞 𝐮 𝐩𝐨𝐥𝐮𝐟𝐢𝐧𝐚𝐥𝐮 𝐏𝐫𝐯𝐞𝐧𝐬𝐭𝐯𝐚 🇧🇦! 🔥 U izuzetno uzbudljivoj, neizvjesnoj i napetoj utakmici, Studenti su uspjeli u...

Posted by KK BOSNA on Wednesday, May 15, 2024
Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Košarkaško prvenstvo Bosne i Hercegovine, Liga za prvaka, 10. kolo:

KK Bosna Meridianbet - KK Mladost Mrkonjić Grad 91:86 (27:27, 20:27, 19:13, 25:19)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi