Zoran Kašćelan novi trener sarajevske Bosne

Promjene na klupi Studenata

Zoran Kašćelan novi trener sarajevske Bosne · Zvanično

Haris Zilić

U Sarajevu se neće ni naredne godine gledati ABA 2 liga jer su košarkaši sarajevske Bosne zaustavljeni u polufinalu prvenstva naše zemlje od banjalučkog Borca.

Široki kao prvoplasirani iz regulranog dijela prvenstva i Borac kao finalista play-offa idu u ABA 2 ligu, a prvak igokea će u ABA ligu.

KK Bosna Meridianbet je osvojio Kup "Mirza Delibašić" i nako duge pauze donio trofej u svoje vitrine, tako da je sezona koliko toliko uspješna, no sigurno ostaje žal što nije izboren plasman u ABA 2 ligu.

U redovima sarajevskog kluba je odmah po završetku sezone došlo do promjena tako da će ekipu od naredne sezone s aklupe predvoditi Zoran Kašćelan.

Upravo je pomenuti crnogorski stručnjak Borac odveo do finala prvenstva Bosne i Hercegovine savladavši u polufinalu Bosnu Meridianbet sa 2:1 u seriji.

Kašćelan će na klupi Studenata zamijeniti dosadašnjeg trenera Aleksandra Damjanovića koji će dobiti drugu funkciju u klubu, a to je mjesto sportskog direktora kluba.

Oglasi

"Zoran Kašćelan danas je ozvaničio saradnju sa sarajevskom "Bosnom"!

Ovaj mladi, ambiciozni trener, rođen 1986. godine na Cetinju, u Sarajevo dolazi nakon uspješnog angažmana u banjalučkom "Borcu". Predvodeći podmlađeni tim "Borca", Kašćelan je osigurao plasman u ABA 2 ligu dolaskom do finala Prvenstva BiH, čime je dokazao svoje trenerske kvalitete. Trenersku karijeru započeo je u ŽKK "Lovćen", potom je s klupe predvodio žensku reprezentaciju Crne Gore, a nakon toga i KK "Lovćen", "Podgoricu", "Spars", te od 2022. godine banjalučki "Borac". Kao košarkaš, bio je prvotimac "Lovćena", "Leotara", bugarskog "Yambola", užičke "Slobode" te sarajevskih "Sparsa".

"Sretan sam zbog dolaska u 'Bosnu' i vjerujem da zajedno možemo postići velike rezultate. Zahvalan sam na ukazanom povjerenju i radujem se radu sa veoma talentovanim mladim igračima ovog kluba. Naš cilj je donijeti 'Bosni' titule te se vratiti u vrh regionalne košarke", izjavio je Zoran Kašćelan po preuzimanju klupe sarajevskih Studenata.

Aleskandar Damjanović dosadašnji trener Studenata, svoj sportski angažman će nastaviti kao sportski direktor Kluba, preuzimajući odgovornost za dalji razvoj i unapređenje ekipe.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Zoranu Kašćelanu želimo iskrenu dobrodošlicu u Sarajevo i mnogo uspjeha u predstojećoj sezoni!", stoji u saopštenju KK Bosna Meridianbet.

𝐂𝐫𝐧𝐨𝐠𝐨𝐫𝐬𝐤𝐢 𝐤𝐨𝐬̌𝐚𝐫𝐤𝐚𝐬̌𝐤𝐢 𝐬𝐭𝐫𝐮𝐜̌𝐧𝐣𝐚𝐤 𝐙𝐨𝐫𝐚𝐧 𝐊𝐚𝐬̌𝐜́𝐞𝐥𝐚𝐧 𝐧𝐨𝐯𝐢 𝐣𝐞 𝐭𝐫𝐞𝐧𝐞𝐫 𝐊𝐊 "𝐁𝐨𝐬𝐧𝐚"❗ Zoran Kašćelan danas je ozvaničio...

Posted by KK BOSNA on Wednesday, June 5, 2024

Top Komentari

stranputica
Ma samo malo više uložite u kvalitetnije strance, dovedite domaću djecu i za 2,3 godine eto nekog rezultata. Preko noći se ne može puno toga napraviti....A ko je sada trener Borca?
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi