KK Bratunac je dokaz da su čuda i u BiH moguća
Lijepa priča iz Bratunca

Od ponora do društva najboljih

KK Bratunac je dokaz da su čuda i u BiH moguća

M. Šljivak

Košarkaši Bratunca odigrali su sezonu za pamćenje u Prvoj ligi Republike Srpske.

Iako im niko nije davao šanse da osvoje šampionsku titulu, ovaj kluba na čelu sa predsjednikom Srađanom Šarencom je uz mukotrpan posao na kraju napravio čudo.

Bratunac se tokom kompletne sezone suočavao sa velikim problemima. Budžet od 40-ak hiljada maraka nije bio dovoljan za normalan rad, pa su lokalni privrednici "uskočili" i vlastitim sredstvima su uspjeli da osiguraju funkcionisanje kluba i mir u ekipi.

Sada je međutim potrebno mnogo više sredstava jer Premijer liga zahtjeva mnogo više novca.

"Biće nam potrebno više novca. Stabilan premijerligaš zahtjeva ulaganje oko 250.000 KM. Uprava će učiniti sve da pronađe sredstva. Osnovni financijer našeg kluba je Skupština Bratunca. Oni su nam jedini davali novac i zaista želim da im se zahvalim na tome. Ovaj grad je zaslužio Premijer ligu i mi ćemo tamo igrati", rekao je Šarenac.

Problem je Bratuncu predstavljala i dvorana. Veći dio protekle sezone su odigrali u Milićima, dok se nije obnovio parket u dvorani.

On im je na kraju donio i sreću jer je postignut fenomenalan rezultat.

"Puno je bilo problema za naš klub, ali ni to nas nije omelo da dođemo do cilja i sa ovim momcima i upravom napravimo nešto što će biti upisano u historiju Bratunca", rekao je Šarenac.

Uprava ovog kluba je radila bez ijedne marke. Sav novac su preusmjerili na klub i to im se na kraju isplatilo, pa će Bratunčani od naredne sezone igrati među najboljim ekipama u BiH što su definitvono zaslužili.

Treba svakako istaći odlično vođenje ekipe od strane trenera Milivoja Mlađenovića koji je maksimalno koristio košarkaško znanje i na kraju je ekipu doveo do velikog uspjeha, koji je još i veći kada se zna da je prije samo godinu dana klub ispao iz Prve lige.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Čuda se očigledno  mogu dešavati i u Bosni i Hercegovini, a KK Bratunac je pravi primjer za to.

Top Komentari

Kettenhund
KK "Bratunac" je dokaz gdje se nalazi sport i drzava konkretno! Ekipa koja ispadne u drugu ligu, pa zbog nedostatka klubova bude vracena u prvu ligu, koju pri tome osvoji uz igracki kadar koji se petkom skupi na jednom treningu (ne svaki petak!!!), govori o ligi, o sportu i drzavi? A ne o cudima i kojekakvim glupostima! Svaki dan iz ove drzave ode stotine mladih i sposobnih ljudi, koji bi trebali biti perjanica drustva, koji bi trebali svojim ledjima izgraditi bolje sutra, vi ovdje pacate neke bombe, pisete o cudima! Naslov treba da bude: Jad i cemer lige, cemerne zemlje i cemernih naroda, koji ne egzistiraju, vec samo postoje kao privid. Mi ne zivimo, mi glumimo zivot. Pretvaramo se. Cuj cudo, usli u premijer ligu... :)))
7 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi