Prepune tribine ispratile košarkaše Bratunca u Premijer ligu!

KK Bratunac u finalu slavio protiv Borca i postao prvak Republike Srpske

Prepune tribine ispratile košarkaše Bratunca u Premijer ligu!

Danas je u dvorani Srednjoškolskog centra u Bratuncu odigrana četvrta utakmica finalne serije play-offa za prvaka Republike Srpke. Domaći Bratunac je stigao do pobjede nad Borcem rezultatom 67:52 i na taj način riješio seriju (3-1) u svoju korist i izborio plasman u Premijer ligu BiH.

U Bratuncu je viđena dosta neefikasna košarka u prvom dijelu, ali je svejedno Bratunac od samog starta diktirao tempo igre i držao sve konce u svojim rukama.

Prvu dionicu su domaći riješili u svoju korist rezultatom 16:11, da bi do poluvremena njihova prednost narasla na +11 (29:18).

Nije se punogo toga promijenilo ni u drugom poluvremu, pa je Bratunac stigao do ubjedljive pobjede i sa 3-1 u seriji došao do titule prvaka RS-a i plasmana u Premijer ligu BiH.

Borac je tek napadački proigrao u zadnjoj dionici, ali su domaći tada već bili dosta opušteni pošto su imali značajnu zalihu, pa su slavili laganu pobjedu.

Najefikasniji u ekipi Bratunca je bio sjajni Nebojša Erkić sa 23 poena, ali i 11 skokova. Miroslav Kovač je dodao 12 poena.

Kod Borca se istakao Nebojša Nikolić koji je ubacio 20 poena, dok je 14 dodao Lončar.

Bratunac - Borac 67:52 (16:11; 13:7; 14:11; 24:23)

Bratunac: Erkić, Bogičević, Kupusović, Kovač, Milidrag, Deurić, Alempić, Milošević, Maksimović, Jokić, Deronjić, Pilindavić.

Potražite više informacija na temu 1. liga Republike Srpske:

Borac: Kecman, Lončar S., Lakić, Lončar P., Nikolić, Barbarez, Omerkadić, Žulum, Mikeš, Samardžić.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi