Leotar odnio pobjedu iz Bijeljine

Budućnost doživjela prvi poraz u bh. prvenstvu

Leotar odnio pobjedu iz Bijeljine

E. Dindić

Košarkaši Budućnosti iz Bijeljine u okviru 4. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine za košarkaše na svom terenu dočekali su Leotar. U jednoj izuzetno zanimljivoj i interesantnoj utakmici slavili su gosti iz Trebinja rezultatom 84:81. 

Nakon prvih 10 minuta izabranici Josipa Pandže imaju prednost od 24:17. U drugom mnogo bolja igra gostiju iz Trebinja, koji ovaj period dobijaju sa 22:17. Na veliki odmor odlazi se pri rezultatu 41:39 u korist Budućnosti.

Nastavak susreta donio je mnogo bolju igru Budućnosti koji u trećem periodu igraju sjajnu košarku te ovaj period dobijaju sa 29:19.

Nakon 30 minuta igre rezultat je glasio 70:58 u korist domaćeg sastava.

Kada su svi očekivali da domaći košarkaši zabilježe novu pobjedu, neshvatljiv pad se desio u posljednjem periodu. Gosti iz Trebinja ovu dionicu dobijaju sa 26:11, te na kraju slave pobjedu rezultatom 84:81.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Najefikasniji u redovima Leotara bili su Nedeljko Kosanin sa 17 poena, dok je Draško Albijanić postigao 12.

Kod poraženog sastava bolji od ostalih bili su Vojin Ilić sa 22 poena, dok je Milivoje Božović dodao 20.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi