KK Crvena zvezda u velikom stilu prekinula niz poraza od KK Partizan
Foto - EPA

Uvjerljiv trijumf crveno-bijelih

KK Crvena zvezda u velikom stilu prekinula niz poraza od KK Partizan

O. Lekić

Košarkaši Crvene zvezde večeras su u prepunoj Stark Areni savladali gradskog rivala Partizan. Duel 19. kola Eurolige okončan je pobjedom crveno-bijelih rezultatom 88:72.

Crvena zvezda je u meč s najvećim rivalom Partizanom ušla nakon tri vezana poraza u duelima s crno-bijelim. Ipak, večeras su konačno uspjeli da slave pobjedu koja im je veoma bitna za nastavak sezone.

Odlično domaći ulaze u meč. Freddie Gillespie je igrao odlično u svom prvom derbiju, a Zvezda je potpuno kontrolisala igru u prvoj dionici, nakon koje je imala 11 poena prednosti, 24:13.

Nastavili su crveno-bijeli s dominacijom i u drugoj dionici. Nije tim Željka Obradovića mogao ništa napraviti u tim trenucima na parketu i na odmor je Zvezda otišla s 21 poen prednosti, 50:29.

Prednost Crvene zvezde je tokom treće dionice otišla na maksimalnih 23 razlike. Partizan jednostavno nije mogao vezati neku seriju kojom bi se baram malo ponadao za povratak u meč i Zvezda je jurišala prema pobjedi.

Oglasi

Nakon 30 minuta igre domaći tim je imao 17 poena prednosti (65:48), pa je očekivano došlo do opuštanja igrača Crvene zvezde u posljednjoj dionici.

Crno-bijeli su bili dovoljno uporni da da dođu do samo minus devet (77:68). Međutim, ni Obradović nema čarobni štapić, pa je na kraju Crvena zvezda ipak došla do lagane pobjede.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Najefikasniji u pobjedničkom sastavu bio je Nemanja Nedović sa 16 poena, Freddie Gillespie i Giedraitis su dodali po 14, a Miloš Teodosić 13 poena i sedam asistencija. Kod Partizana Kevin Punter je ubacio 17, a PJ Dozier 12 koševa.

Partizan je trenutno na omjeru 10-9, dok je Crvena zvezda na osam pobjeda i 11 poraza.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi