Potpuna nevjerica zbog onog što se večeras dešava u Beogradu

Nestvarne scene

Potpuna nevjerica zbog onog što se večeras dešava u Beogradu

Midhat Šljivak

Beogradski derbi u 19. kolu Eurolige donio je ponovo scene za pamćenje u prepunoj Stark Areni. Ovog puta sve je u bojama Crvene zvezde.

Crvena zvezda dočekala je u Stark Areni u Beogradu najvećeg rivala u svijetu košarke - KK Partizan. Očekivano, atmosfera je uzavrela.

Oba beogradska tima prethodnih sezona imaju nestvarnu podršku na domaćem terenu. Kao da se natječu ko će bolju atmosferu napraviti, a večeras su u Beogradu svoje minute imali navijači Crvene zvezde.

Stark Arena je ispunjena crveno-bijelom bojom. S tribina doslovno grmi, domaći košarkaši imaju nestvarnu podršku, a oni sve vraćaju sjajnom igrom na parketu.

Malo je ko očekivao rezultat koji je na poluvremenu. Zvezda se nalazi pred pobjedom jer su nakon 20 minuta igre već na plus 21, 50:29.

Oglasi

Pitanje je da li bi iko u ovakvoj atmosferi večeras uspio da pobijedi Zvezdu, a priznanje navijačima beogradskog tima odala je i Euroliga.

Napomenimo da zbog čestih nereda u prošlosti gostujući navijači ne mogu na utakmice, pa su dvorane uvijek ispunjene samo navijačima koji imaju ulogu domaćina.

Partizan igra mnogo bolju sezonu u Euroligi

Partizan trenutno igra mnogo bolju sezonu u Euroligi od velikog rivala i pogleda na tabelu to jasno pokazuje.

Crno-bijeli su trenutno na devetoj poziciji s omjerom od 10 pobjeda i osam poraza. Isti učinak ima još pet ekipa, a pozicija broj četiri ima samo pobjedu više.

S druge strane Crvena zvezda je imala jako loš period. To ih je koštali u elitnom takmičenju, gubile su se utakmice na bizaran način i sada su na omjeru od sedam pobjeda i 11 poraza.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Srećom po njih, sezona je dovoljno duga da se sve preokrene, iako će biti veoma teško za Zvezdu da uđe u doigravanje. Ipak, zašto ne pokvariti planove najvećem rivalu.

Top Komentari

Elddar
Nevjerica kolko vam jbm majq urednicima ovog portala. To je za ne povjerovat kako vam je majka qrva
2 0
FahrudinKonjHodzic
ovisu sto godina ispred nas u svakom sportu ovdje vlada propast netalenat bjedluk
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi