'Kosovska kletva' na tribinama u Beogradu, a zatim je zagrmilo: "Kosovo je Srbija"
Foto - Twitter

Na meču Eurolige

'Kosovska kletva' na tribinama u Beogradu, a zatim je zagrmilo: "Kosovo je Srbija"

Midhat Šljivak

Košarkaški spektakl Crvene zvezde i Partizana u 19. kolu Eurolige donio je zaista nevjerovatne scene na tribinama, a navijači crveno-bijelih ponovo su se odlučili istaći i transparent na kojem je ispisana takozvana 'Kosovska kletva'.

Navijači KK Crvena zvezda večeras su tokom utakmice Eurolige protiv najvećeg rivala Partizana, odlučili istaći itekako zanimljiv transparent.

Na sjevernoj tribini, gdje su smještene Delije, pojavio se dio teksta iz takozvane 'Kosovske kletve'. Citirane su riječ kneza Lazara.

"Od ruke mu ništa ne rodilo, ni u polju bjelica pšenica, rđom kap’o, dok mu je koljena", pisalo je na transparentu.

Nakon što je podignut transparent zagrmilo je sa svih strana: "Kosovo je Srbija".

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Kosovska ili Kneževe kletva je, prema legendi, kletva koju je izrekao srpski knez Lazar prije Kosovske bitke. Upućena je svim Srbima koji su odbili poziv u rat s Osmanskim carstvom.

Kome je posvećena večeras, prosudite sami...

Top Komentari

Ende
Ovi srbi su fakat debili pravi... zaostali u ismisljenoj historiji, svijet se smije njihovim glupostima
5 1
Ham0
****li vam svi prekodrinski cigani sve sto vam po kuci hoda govvna izdajnicka. Rak dabogda dobili urednici i svi njihovi najmiliji
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi