Apsolutni muk u Beogradu: Miloš Teodosić na ljeto napušta Zvezdu i pravi šokantan transfer?

Pišu mediji u Italiji

Apsolutni muk u Beogradu: Miloš Teodosić na ljeto napušta Zvezdu i pravi šokantan transfer?

E. Čaušević

Proslavljeni srbijanski košarkaš Miloš Teodosić prošlog ljeta vratio se u Crvenu zvezdu i očekivalo se da bi u beogradskom klubu mogao da završi karijeru. No, s Apenina jutros stižu vijesti koje su javnost u Srbiji ostavile bez teksta.

Jedan od najboljih srbijanskih košarkaša u posljednjih 20-tak godina karijeru je počeo u FMP-u iz Železnika, a 2011. godine nakon četiri godine u Olympiakosu otišao je u moskovski CSKA gdje je bio nevjerovatan.

Teodosić je u CSKA proveo šest godina i bio je jedan od najboljih košarkaša u Evropi, te je odlučio da se okušao u NBA ligi.

Srbijanski reprezentativac je 2017. godine prešao u LA Clipperse i tu se zadržao dvije sezone, ali je odlučio da se vrati u Evropu. Teodosić je proveo četiri sezone u Virtusu iz Bologne, te je ljetos stigao u Zvezdu.

Dolazak Teodosića u Zvezdu bio je fantastičan potez beogradskog kluba jer je ovaj košarkaš iako ima 36 godina ove sezone ponajbolji igrač u ovoj ekipi.

Oglasi

Međutim, jutros stižu informacije koje su sve iznenadile, a to je da bi Teodosić nakon samo godinu dana mogao da napusti Crvenu zvezdu i vrati se u Italiju, ali u transferu koji niko nije ni slutio da bi se mogao desiti.

Društvene mreže bruje o košarkašu Zvezde nakon što se pojavila informacija da bi on od ljeta mogao igrati ponovo u Italiji i to u dresu Trapani Sharka koji se trenutno takmiči u drugom rangu na Apeninima.

Trapani će od iduće sezone gotovo sigurno biti u najjačem rangu u Italiji, a u ovom klubu žele da naprave nekoliko zvučnih transfera kako bi iduće sezone bili konkurenti onim najboljim ekipama na Apeninima.

To je potvrdio predsjednik Trapanija, Valerio Antonini, koji je poručio da su već dogovorena dva velika potpisa na ljeto.

Oglasi

"Ne želimo biti nespremni za našu najjaču ligu. Već smo dogovorili dolazak dvojice veoma jakih igrača. Pregovaramo i s jednim Srbinom koji igra u svojoj domovini, a već ranije je bio u Italiji", rekao je Antonini.

Tada je novinar Corriere dello Sport pitao predsjednika Trapanija da li misli na Miloša Teodosića zbog čega se on nasmijao i zagonetno odgovorio.

"To si ti rekao, vidi se da imaš taj novinarski nos", prokomentarisao je Antonini što su mnogi shvatili kao potvrdu da bi Teodosić na ljeto zaista mogao stići u ovaj italijanski klub.

Trapani je trenutno ubjedljivo prvi na tabeli "zelene grupe" sa omjerom od 21 pobjede i jednog poraza. Po osam ekipa iz zelene i crvene grupe nižeg ranga idu u doigravanje za plasman u prvu ligu.

U ovom timu su sigurni da će se plasirati u najjači rang italijanske košarke, a ukoliko uspiju dovesti Teodosića to će zaista biti spektakularan potez.

Top Komentari

rauber_bh
U Beogradu ili je muk ili gori.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi