Beograd na nogama: U Madridu je bio važan kotač, a sada je "zapalio" Srbiju
FOTO: EPA

Transfer bomba

Beograd na nogama: U Madridu je bio važan kotač, a sada je "zapalio" Srbiju

Haris Zilić

Prvi vikend februara donio je i transfer bobmu iz Beograda. Kako su prenijeli većina medija u Srbiji, Crvena zvezda je pokrila poziciju za koju su tražili adekvatno rješenje posljednjih dana.

Novo ime u svlačionici KK Crvena zvezda je Trey Thompkins, a za ljubitelje košarke itekako poznato ime koje iza sebe ima ogromno iskustvo u najjačim ligama današnjice.

Ovaj 33-godišnjak je čak sedam sezona od 2015. do 2022. godine branio boje Real Madrida, a 2011. godine izabran je na NBA draftu kao 37. pick, a zatim je odmah i poela njegova NBA karijera.

U NBA karavanu nastupao je dvije godine od 2011. do 2013. godine gdje je nosio dres LA Clippersa i pužao je zaoažene partije, a nakon toga se odlučio za odlazak u Evropu.

Između NBA i Reala bio je sezonu član ruskog Nizhnya, a u Rusiju je imao i posljednji angažman jer je nakon Reala bio član Zenita gdje je također bio jako bitan oslonac u ekipi iz St. Petersburga.

Interesantno da je Thompkins sa Realom osvojio Euroligu 2018. godine upravo na Final Four turniru koji se igrao u Beogradu.

Oglasi

Bio je član reprezentacije SAD do 19 godina koja je 2009. osvojila titulu na Svjetskom prvenstvu na Novom Zelandu, a ta generacija se smatrala za jednu od najtalentovanijih u posljendjih nekoliko godina u svijetu košarke.

Nema sumnje da će svojim isukstvom i znanjem biti od ogromne pomoći Crvenoj zvezdi koja igra na dva fronta, ABA liga i Euroliga, a ambicije su sigurno visoko, kako ljudi u klubu, tako i navijača.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Ono što je jako bitno za Beograđane je činjenica da Thompkins dolazi u punoj formi i nije jedan od transfera gdje se oživljava karijera poznate zvijezde kaoš to zna biti slučaj na ovim prostorima.

Crvena zvezda je nakon 25 kola Eurolige na 12. poziciji s omjerom 10-15, zaostaju tri pobjede za mjestima koja vode u play-off. Do kraja je ostalo još devet kola regurlanog dijela prvnstva i sigurno da neće odustati od borbe za play-off dokle god šansa postoji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi