KK Igman Burch sjajnom igrom u drugom dijelu slavio nad OKK Čelik
Igman Burch sjajnom igrom u drugom poluvremenu osvetio se Čeliku za poraz u polufinalu play-offa prošle sezone

A1 liga, 3.kolo

KK Igman Burch sjajnom igrom u drugom dijelu slavio nad OKK Čelik

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Košarkaši Čelika i Igman Burcha večeras su odigrali zanimljiv meč u zeničkoj Areni, a boljom igrom u drugom poluvremenu na kraju je pobjedu slavila ekipa Igman Burcha rezultatom 65:77.

Zeničani su u ovaj duel ušli nakon velike pobjede protiv Bosne u Sarajevu, pa su domaćini mislili da će večeras upisati prvi domaći trijumf u ovoj sezoni. Utakmicu su dobro otvorili izabranici Armela Mujakovića, te su vodili u prvoj četvrtini, ali gosti nisu dopustili da Zeničani odu na veću razliku od tri-četiri poena razlike. Na kraju prve četvrtine bilo je 24:22 za Čelik.

U drugoj četvrtini izjednačena partija, domaćini su vodili, ali su se gosti pred kraj četvrtine serijom 13:0 uspjeli vratiti u utakmicu i preokrenuti rezultat. Na poluvrijeme se otišlo pri rezultatu 36:37 za ekipu iz Sarajeva.

U trećem periodu mnogo bolja partija gostiju, domaćini su bili indisponirani, promašili su veliki broj otvorenih šuteva, što su gosti iskoristili, te su treću četvrtinu riješili u svoju korist, na kraju trećeg perioda bilo je 47:53 za Igman Burch.

U posljednjoj četvrtini pokušali su Zeničani da preokrenu rezultat međutim danas nisu imali mnogo raspoloženih igrača, nije ih išao šut, dok su gosti s druge strane sve pogađali. Na kraju je bilo 65:77 (24:22, 12:15, 11:16, 18:24) za ekipu Igman Burch.

Potražite više informacija na temu A1 liga BiH:

U redovima pobjedničke ekipe Enis Bektić postigao je 17 poena uz sedam skokova, dok je Elmin Džafić dodao 16 uz pet skokova. U redovima Čelika jedini dvocifreni bili su Taylor James i Armin Avdibegović sa po 10 poena.

Nakon 3.kola u A1 ligi Igman Burch ima omjer 2-1, dok je Čelik ostao na jednoj pobjedi uz dva poraza.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi