Promjene u igračkom kadru: OKK Čelik i naredne sezone cilja plasman u viši rang
Zeničani u narednoj sezoni žele pokušati iz trećeg pokušaja da ostvare plasman u najjači rang

Zeničani u trećem pokušaju za ulazak u bh.košarkašku elitu

Promjene u igračkom kadru: OKK Čelik i naredne sezone cilja plasman u viši rang

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Košarkaši zeničkog Čelika prije 10-tak dana krenuli su s pripremama za novu sezonu u A1 ligi. Zeničani su u prethodne dvije sezoni igrali finale play-offa, ali su u oba navrata zaustavljeni od Gradine, te prošle sezone od ekipe Proma.

U narednoj sezoni Zeničani će pokušati iz trećeg pokušaja da se vrate u najjači rang košarke u BiH, a to sigurno neće biti lako. Ekipa će u narednoj sezoni biti izmijenjena jer su neki igrači otišli, a s nekim neće biti produžena saradnja.

Od igrača koji su u prošloj sezoni nosili dres Čelika, sigurno da u narednoj sezoni neće biti Kerima Dragolja, Imrana Porče, Adija Bambura, Muhameda Gaka i Denisa Halilovića, dok će Anes Podojak igrati na dvojnu registraciju za Kakanj i Čelik.

Ono što je za trenera Armela Mujakovića veoma važno jeste da će i naredne sezone dres OKK Čelik nositi 37-godišnji kapiten Armin Avdibegović. Najbolji igrač Čelika i ponajbolji igrač lige u prošloj sezoni i naredne sezone će predvoditi Zeničane. Od ostalih igrača u rosteru će biti Mirza Keso, Kenan Fajković, Namir Varupa, Benjamin Bajramović, Vildan Hodžić i gore pomenuti Anes Podojak.

Potražite više informacija na temu A1 liga BiH:

U narednom periodu očekuje se dolazak nekoliko pojačanja čime bi se kompletirala ekipa za narednu sezonu. U sklopu priprema OKK Čelik će 28. i 29. septembra sudjelovati na turniru u Bihaću, gdje će osim domaćina igrati Prijedor i još jedan A1 ligaš. Do početka sezone u oktobru i prvog kola s IBU Spartansom u planu je i odigravanje nekoliko kontrolnih mečeva.

Top Komentari

dinas
Ukratko ko je mogao da ode bilo gdje je otisao a dovesce se juniori, anonimusi i basketasi.Tuga i sramota Zenice.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi