KK Kakanj angažovao trojicu novih igrača
Kakanj i naredne sezone želi da izbori opstanak u društvu najboljih ekipa u BiH

Šabić ostaje trener, cilj opstanak u ligi

KK Kakanj angažovao trojicu novih igrača

D. Kurbegović

Nakon Alije Islamovića koji je stigao iz Proma i Aldina Đelme iz Turbine u redove KK Kakanj, danas je stigao i Jackson Dubinski.

Ovaj košarkaš igra na poziciji razigravača, a svoju karijeru je počeo na Koledžu Columbia, nastupao je još za par klubova u Prvoj ligi Meksika. Početkom ove godine dolazi u BiH i to u KK Igman Burch, gdje je odigrao par dobrih utakmica, ali zbog situacije sa koronavirusom prvenstvo je prekinuto u A1 ligi.

Rukovodstvo Kaknja odlučilo je da angažuje ovog košarkaša, koji bi trebao da opravda ukazano povjerenje.

KK Kakanj i naredne sezone imat će cilj, a to je opstanak u Premijer ligi. Nedavno je ugovor produžio i najmlađi trener lige Benjamin Šabić, a očekuje se da ekipa u narednoj sezoni bude sastavljena od mlađih košarkaša i nekolicine nešto iskusnijih.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Još nije poznato kada će krenuti sezona u Premijer ligi i s koliko timova, ali ono što je sigurno da su sve ekipe u trenažnom procesu, te da polako sklapaju igračku križaljku pred početak naredne sezone.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije