KK Kakanj siguran protiv Bratunca
Kakanjci su u nastavku slomili otpor Bratunca i došli do novog trijumfa

Prvenstvo BiH, 12. kolo

KK Kakanj siguran protiv Bratunca

E. Škorić

Košarkaši Kaknja su slavili sa 81:71 protiv Bratunca u meču 12. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Kakanj je kao favorit ugostio Bratunac i na kraju bez većih problema stigao do šeste pobjede, druge uzastopno, dok su gosti upisali osmi poraz u 11. meču.

Prva četvrtina je bila neizvjesna, a pripala je na kraju Kakanjcima (24:21), ali do poluvremena gosti prave preokret i na odmor odlaze sa prednošću 39:36.

U nastavku meča Kakanj je ipak ubacio u brzinu više i na kraju lako stigao do pobjede.

Adnan Arslanagić je ubacio 25 poena u pobjedi Kaknja, Željko Palavra dodao je 16, a Igor Josipović 14 uz 10 skokova. Kod gostiju najbolji je bio Nemanja Pavlović sa 17 poena, dok su po 11 dodali Stefan Nikolić i Wesley Alcegaire.

Kakanj - Bratunac 81:71

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Kakanj: Begić 6, Josipović 14, Muflizović 2, Ćurevac 3, Arslanagić 25, Velić 9, Mešinović 4, Buza 2, Palavra 16, Delibašić, Sikira.

Bratunac: Nikolić 5, Pavlović 17, Nikolić 11, Pantić 7, Alcegaire 11, N. Nikolić, Siladji 9, Maksimović, Ružičić, Dreshawn 4, Šepa 7.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi