Šabić: Želimo se revanširati Bratuncu za poraz u prvoj utakmici, iako to neće biti lagan posao
Šabić upozorava da gosti imaju kvalitetnu ekipu, koja je u proteklim danima pojačana za nekoliko iskusnih i dobrih košarkaša

Trener KK Kakanj uoči narednog meča

Šabić: Želimo se revanširati Bratuncu za poraz u prvoj utakmici, iako to neće biti lagan posao

D. Kurbegović

U subotu se nastavlja košarkaško prvenstvo BiH. U Kakanj stiže ekipa Bratunca koja je u dosadašnjem toku prvenstva zabilježila sedam poraza i tri pobjede. Jedna od ovih pobjeda ostvarena je u prvom kolu upravo protiv ekipe Kaknja. S druge strane domaćin je na omjeru od pet pobjeda i pet poraza.

U iščekivanju nastavka prvenstva odrađen je i prelazni rok. Roster Kakanjaca je ostao nepromijenjen, jer se u redovima kluba iz Kaknja ne žele rasipati novcem i angažmanom igrača za koje nisu sigurni da će biti pojačanja. Nije isključeno da dođe neki košarkaš, ali trenutno ta opcija nije izgledna, vjerovatno će se sačekati i rezultat utakmice protiv Bratunca, pa se odlučiti o daljim koracima.

Trener Kakanjaca Benjamin Šabić kaže da bi ove promjene i pojačanja u KK Bratunac mogle biti iznenađenje u subotnjoj utakmici.

"U timu imaju dva nova igrača što nam može donijeti određeno probleme i iznenađenje. Silađi je već igrao u Slobodi, a zabilježio je i nastupe u Kaknju. Zato ćemo probati igrati timski i disciplinovano jer samo tako možemo tražiti šansu za pobjedu. Gosti imaju respektabilnu i iskusnu ekipu i predstavljaju pozitivno osvježenje, i kao klub i kao košarkaška sredina. Igrali su puno bolje u odnosu na rezultat kojeg su do sada ostvarili. Kvalitetniji su od trenutnog stanja i odnosa kojeg imaju na tabeli, tri pobjede i sedam poraza, tako da očekujem jednu tešku i tvrdu utakmicu. Nadam se da ćemo mi na kraju slaviti i revanširati se za poraz u prvoj utakmici", kazao je Šabić.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Utakmica dvanaestog kola košarkaškog prvenstva Bosne i Hercegovine između Kaknja i Bratunca igra se u subotu 05. januara 2019. godine u 18:00 sati. Susret će suditi sudijska trojka Bijedić, Nikšić, Kadrić, dok je delegat susreta Hariz Bilić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi