U Beogradu nezapamćene scene za Euroligu! Teško je pronaći prave riječi da opišu "akciju" Grobara

Partizan je dočekao Valenciju

U Beogradu nezapamćene scene za Euroligu! Teško je pronaći prave riječi da opišu "akciju" Grobara

Admin Čaušević

Partizan se u Beogradu oprašta od Eurolige za sezonu 2023/24, a navijači Parnog valjka su se ponovo pobrinuli da o njima priča Stari kontinent. Svojom "akcijom" su definitivno očitali lekciju mnogim navijačima.

Vjerovali ili ne, ali na jednoj košarkaškoj utakmici u Evropi koja je potpuno rezultatski nebitna se skupilo preko 20.000 gledatelja.

I u onim najvažnijim košarkaškim mečevima na Starom kontinentu teško je dosegnuti petocifreni broj, ali pristalice Partizana su napravile korak više.

Partizan je porazom Crvene zvezde od Efes Pilsena ostao bez šansi da se može boriti za plasman u play-off, ali svejedno pristalice Crno-belih nisu razočarale.

U beogradsku Stark Arenu ih je stiglo više od 20.000 što je bez sumnje impresivna brojka. Pred utakmicu su se pobrinuli za zaista sjajnu atmosferu.

Oglasi

Iako nije užareno i pakleno kao u susretima protiv Reala ili Olympiacosa, pristalice Partizana definitivno nisu razočarale i zbog toga zaslužuju maksimalne pohvale.

Beograđani su ovu sezonu Eurolige ušli sa budžetom od 20 miliona eura, očekivao se siguran plasman u play-off, ali rezultati nisu bili kako se to planiralo.

Ipak, bez obzira na rezultatsko razočarenje popularni Grobari su u velikom broju došli u oproštajni meč za ovu takmičarsku godinu kako bi dali podršku izabranicima Željka Obradovića.

Domaći mečevi Partizana slove za one sa najpaklenijom atmosferom u Euroligi, a da ja zaista tako pokazuju i scene sa rezultatski nebitnog meča protiv Valencije.

Još uvijek nije poznato da će Parni valjak i sljedeće sezone igrati u elitnom košarkaškom takmičenju u Evropi, za nešto tako morat će osvojiti ABA ligu.

U regularnom dijelu ABA lige Partizan je završio na drugom mjestu. U prvoj rundi nokaut faze za rivala će imati predstavnika iz Bosne i Hercegovinu, Igokeu iz Laktaša.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi