Nestvaran rasplet Eurolige: Partizan, vjerovali ili ne, mora navijati za Crvenu zvezdu
Niko nije očekivao ovakav rasplet sezone (Foto: AFP)

Samo ih vječiti rival vodi u play in

Nestvaran rasplet Eurolige: Partizan, vjerovali ili ne, mora navijati za Crvenu zvezdu

Midhat Šljivak

Košarkaši beogradskog Partizana nakon večerašnjih utakmica Eurolige nalaze se u jako teškoj poziciji u borbi za doigravanje. Glavni konkurenti Anadolu Efes i Baskonia ostvarili su velike pobjede na teškim gostovanjima.

Partizanu je pred večerašnje duele bio potreban barem jedan poraz Anadolu Efesa i da Baskonia izgubi oba meča (Real Madrid i Virtus).

Međutim, sreća je beogradskim crno-bijelim okrenula leđa. Efes i Baskonia su uspjeli ostvariti gostujuće pobjede i to protiv velikih rivala Fenerbahčea i Real Madrida.

Efes je u Ulker Areni slavio s 82:80. Will Clyburn je ih je predvodio do trijumfa s 21 poenom i Turci su rastužili crno-bijeli dio Beograda.

Sada Partizan gleda prema vječitom rivalu Crvenoj zvezdi koja u posljednjem kolu putuje u Istanbul i u slučaju pobjede, te pobjede Partizana u posljednjem kolu, crno-bijeli će ići dalje.

Oglasi

Nakon Istanbula oči navijača i igrača Partizana bile su uperene u Madrid. Tamo je Real ugostio Baskoniju i desio se najgori mogući scenarij za tim Željka Obradovića. Gosti su slavili pobjedu rezultatom 95:91.

Markus Howard je uništio Kraljeve. Ubacio im je 35 poena, a pratio ga je Costello s 19, te je tim iz Vitorije osigurao play in.

Mario Hezonja s 18 i Džanan Musa sa 16 poena nisu mogli pomoći Partizanu i sada crno-bijeli zavise od kluba kojeg većina njih mrzi iz dna duše - Crvene zvezde.

Šta Partizan vodi u play in?

Za Partizan nema više nikakvih kalkulacija i situacija pred posljednje kolo je kristalno jasna.

Oglasi

Crno-bijeli u posljednjem kolu moraju savladati Valenciju i čekati da njihov najveći rival Crvena zvezda savlada Anadolu Efes u Istanbulu.

Kratko rečeno, Partizan mora da navija za Crvenu zvezdu. Samo ih veliki rival vodi dalje i vidjet ćemo šta će se desiti naredne sedmice.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Šanse su naravno male. Efes će biti apsolutni favorit protiv Crvene zvezde koja je odavno ostala bez šansi za doigravanje.

Sada samo igraju za Partizan.

Top Komentari

Adrian
Efes to završava u Istanbulu, i time osigurava play in.
2 0
AlphaStrong
@BosanskaSvedska Za koga li će nam naš jaran voja navijati, zna li se šta? Hoće li opet p(j)evati p(j)esme?
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi