Nezapamćeno poniženje Crvene zvezde u Istanbulu, Partizan eliminisan iz Eurolige

Crveno-bijeli razbijeni

Nezapamćeno poniženje Crvene zvezde u Istanbulu, Partizan eliminisan iz Eurolige

Midhat Šljivak

Čudo se nije dogodilo. Crvena zvezda poražena je u 34. kolu Eurolige u Istanbulu od Anadolu Efesa rezultatom 100:55 i na taj način je eliminisala i najvećeg rivala Partizan iz elitnog evropskog takmičenja.

Crvena zvezda bila je posljednja nada za Partizan u ovoj sezoni Eurolige. Beogradski crveno-bijeli igrali su u Istanbulu protiv Anadolu Efesa za crno-bijele i pobjedom su najvećeg rivala ostavljali u igri za plasman u doigravanje.

Međutim, ne samo da Zvezda nije pobijedila već je u Istanbulu potpuno pregažena. Efes im je ogadio košarku i dobio ih je s 45 razlike.

Loše su oba tima ušla u meč. Neefikasno se igralo u prvoj dionici koju je domaći tim riješio u svoju korist (15:11), da bi međutim već u drugoj dionici Efes proradio.

Napunili su igrači Efesa koš beogradadskog tima u drugoj četvrtini. Prednost je na velikom odmoru iznosila plus 14 (45:31).

Oglasi

U drugom poluvremenu potpuna katastrofa Crvene zvezde. Efes je dominirao na obje strane parketa, razlika je išla i do nestvarnih 48 poena prednosti, a na kraju je završilo s 45 razlike u korist domaćeg tima.

Zvezdu je pregazio Elijah Bryant koji je ubacio 26 poena, Willis je dodao 15, a Oturu 13. Kod Zvezde Giedraitis, Mitrović i Nedović su ubacili po 11.

Musa i Hezonja odveli Real do pobjede u Kaunasu

Real Madrid je pobjedom zaključio regularni dio sezone. Kraljevi su savladali Žalgiris u Kaunasu rezultatom 64:62.

Džanan Musa i Merio Hezonja bili su nezaustavljivi za domaće igrače. Prvo je ubacio 17 poena i uhvatio je sedam skokova, dok je Hezonja zabio 16 uz pet skokova.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Evans i Manek su sa po 14 poena bili najefikasniji u poraženom timu.

Real je okončao prvi prvi dio sezone kao uvjerljivo prvi tim Eurolige s omjerom od 27 pobjeda i sedam poraza. Sada čekaju protivnika.

Top Komentari

user1627592516
Napuniše ih turci ko u 15-om vijeku hahahaha
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi