Đorđević traži da Partizan i Real ne igraju: "Reagujte na ljudski način"

Zbog velike tragedije u Srbiji

Đorđević traži da Partizan i Real ne igraju: "Reagujte na ljudski način"

Edmir Škorić

Legendarni srbijanski košarkaš i bivši selektor Srbije, Aleksandar Đorđević, uputio je javni apel Partizanu i Real Madridu da odlože četvrti meč playj-offa Eurolige u Beogradu nakon što je Srbiju potresao nezapamćen masakr u Osnovnoj školi Vladislav Ribnikar na Vračaru.

13-godišnji učenik K.K. ubio je osmoro đaka i čuvara škole, te ranio nastavnicu i nekoliko djece u masakru koji je šokirao kompletnu regiju.

"Šok, nevjerica usljed masakra u beogradskoj školi. Saučešće porodicama stradalih. Slava im, Bog dušu da im prosti! Moja Srbijo, moj Beograde, moji Partizane i Real Madride, reagujte na pravi, ljudski način i odložite utakmicu. Kome je do pjesme, radosti i navijanja nakon ovakve tragedije?", napisao je Đorđević na Twitter profilu.

Iz KK Partizan su se već oglasili i izrazili saučešće žrtvama masakra, dok su crno-bijeli poručili da muzike i zabavnog programa neće biti.

Oglasi

Po svemu sudeći, neće biti ni otkazivanja spomenute utakmice, a uostalom samo Euroliga može da donese takvu odluku, a ne klubovi koji nastupaju u njoj.

Podsjećamo da je Partizan trenutno u vodstvu od 2:1 u četvrtfinalnoj seriji. Crno-bijeli su slavili oba puta u Madridu, ali su sinoć sa 82:80 izgubili u Areni pred više od 20.000 vjernih navijača.

Partizan ima drugu meč loptu već sutra navečer. Ako pobijedi, ide na Final Four Eurolige u Kaunas, a u slučaju da izgubi, imaće paklenu majstoricu s Realom u Madridu.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Naravno, sada je sve teže Partizanu jer u svom rosteru više nema Kevina Puntera i Mathiasa Lesorta, koji su suspendovani na po dva meča zbog učešća u tučnjavi u utakmici broj 2.

Oslabljen je i Real neigranjem Yabuselea (5 utakmica) i Decka, s tim da se Argentinac vraća u eventualnoj petoj utakmici.

Zaprati BC Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
BC Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti