Grobari napunili Arenu, sprema se veliki spektakl

Ovaj put bez navijača Zvezde

Grobari napunili Arenu, sprema se veliki spektakl

Edmir Škorić

U 18 sati i 30 minuta počet će veliki košarkaši spektakl u Beogradu između KK Partizan i KK Crvena zvezda.

U petom kolu Eurolige sastaju se dva srpska velikana u Stark Areni. Izabranici Željka Obradovića imaće apsolutnu podršku grobara, pošto navijačima gostiju nije omogućeno da dođu u halu na prvi ovosezonski vječiti derbi.

I dok će navijači Zvezde putem TV ekrana pratiti okršaj protiv Partizana, Grobari su već napunili halu i tribine su pune navijača Paritzana. Sve je u crno-bijelim bojama.

Obje ekipe loše su otvorile novu sezonu Eurolige sa po tri poraza u prva četiri kola, pa možemo reći da je ovo i za jedne i za druge "must win" utakmica, no na kraju samo jedan može da slavi.

U dvorani se očekuje i veliki navijač Zvezde Novak Đoković, sa sinom Stefanom, koji je ipak navijač Partizana.

Za navijače crno-bijelih dobra je vijest da je spreman Alen Smailagić i da će biti u konkurenciji za ovaj duel.

Sve je spremno za još jedan žestok košarkaški okršaj, a jedino što će nedostajati su navijači Zvezde. Zašto ih nema večeras?

"Želim dobru atmosferu na večerašnjem evropskom derbiju. Ovaj derbi je prije svega poseban za državu Srbiju i našu naciju, stoga želim i pozivam sve da navijanje bude na nivou brenda kakav je Košarkaški klub Partizan! Lane, kada je takođe Partizan bio prvi domaćin u evroligaškom derbiju, pokazali smo volju i želju da se međusobni odnosi poboljšaju", rekao je predsjednik Ostoja Mijailović za Telegraf.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

U nastavku je detaljno pojasnio zašto nema navijača Crvene zvezde u Areni.

"Tada sam donio odluku da se u dvoranu puste gostujući navijači u mogućem broju. Iako su me nakon te odluke, a zbog nje prije svega, vrijeđale naše pristalice sa Južne tribine, znao sam da plaćam cijenu, ali činim ispravan potez. Za današnju utakmicu, nažalost nismo bili u mogućnosti da ponudimo isto. Košarkaški klub Partizan u velikoj mjeri živi od prihoda koje ostvaruje kroz prodaju sezonskih karata, samim tim moramo dodatno poštovati svakog našeg navijača. Takođe, postoji određeni broj navijača koji nije imao mogućnosti da kupi sezonsku kartu. Tim ljudima je preostalo da dođu na pojedine utakmice sa dnevnom kartom. Partizan je prodao gotovo 16.700 sezonskih ulaznica i to je apsolutni rekord u Evropi. Ostao nam je jako mali broj dostupnih dnevnih karata. Da zaključim, svaki pretplatnik i kupac dnevne karte u košarkaškom klubu Partizan nam je važniji od bilo kog pojednica ili bilo koje uvrede. Uvijek radimo u interesu Partizana i partizanovaca. Gostima želim da se ugodno osjećaju u sjajnoj atmosferi", zaključio je Mijailović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi