Grobari na stubu srama, Albanci ih osramotili usred Litvanije kao niko prije pa objavili fotografiju

Hvale se oduzetom zastavom navijača Partizana

Grobari na stubu srama, Albanci ih osramotili usred Litvanije kao niko prije pa objavili fotografiju

Endin Čaušević

Košarkaši beogradskog Partizana sinoć su u gostima pobijedili Žalgiris sa 93:85 u meču 14. kola Eurolige. Partizan je imao i u Kaunasu podršku svojih navijača, ali se popularni Grobari nisu baš najbolje proveli.

Partizan je nastavio s odličnim igrama u Euroligi i upisao je novu pobjedu na gostovanju kod Žalgirisa sa 93:85.

Beograđani su vodili od prve minute sinoćnje utakmice i na kraju su itekako zasluženo došli do pobjede s kojom je Partizan sada peti na tabeli s objerom 8-6 i u seriji od četiri uzastopne pobjede.

Dvorana u Kaunasu je po običaju bila ispunjena do posljednjeg mjesta, no u Žalgirisu se potrudili na sve načine da Partizan nema gromoglasnu podršku kao što je to bio slučaj prošle sezone.

Naime, organizatori su "razbacali" navijače Partizana po dvorani u manjim grupama, te nisu bili svi na istoj tribini zbog čega se njihovo navijanje toliko i nije čulo.

Oglasi

Međutim, to nije bio jedini udarac za navijače Partizana jer su pristalice beogradskog kluba doživjele još jednu neugodnost.

Popularni Grobari našli su se na meti makedonske navijačke grupa Ballistet Tetove koja je uspjela da oduzme navijačima Partizana zastavu.

Nakon ovog "poduhvata" pristalica Ballistet Tetove pozirali su sa oduzetom zastavom navijača Partizana, a fotografija se pojavila i na društvenim mrežama.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Ballistet Tetove su inače navijači makendonskog kluba Shkendija, ali zna se da su to mahom Albanci i ne kriju svoju ljubav prema toj zemlji.

Već je dobro poznato kakva netrpeljivost vlada između navijača iz Srbije i Albanije, a da li će Grobari odlučiti da se osvete za to što su sinoć doživjeli u Litvaniji ostaje nam da vidimo.

Top Komentari

user1604869836
Osveta je slatka kad se servira hladna??
0 1
user1604869836
⚫️⚪️
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi