Partizan se provukao do produžetaka i pobijedio Panathinaikos
Foto - Euroliga

Trijumf crno-bijelih

Partizan se provukao do produžetaka i pobijedio Panathinaikos

Midhat Šljivak

Košarkaši Partizana pobijedili su večeras u Beogradu nakon produžetka ekipu Panathinaikosa rezultatom 92:87 (78:78).

Crno-bijeli su pred meč u Stark Areni ušli kao favorit protiv Zelenih iz Atine, ali na kraju je bilo potrebno dodatnih pet minuta da dođu do pobjede.

Utakmica je počela svečanošću u kojoj se Partizan zahvalio svom bivšem košarkaši Matthiasu Lessortu koji je sada igrač Panathinaikosa, a upravo je Francuz bio jedan od ključnih igrača u velikoj borbi gostiju.

Nakon rezultatske klackalice u uvodnim minutama Panathinaikos je taj koji je prvi stvorio značajniju prednost. Imali su gosti u nekoliko navrata šest poena prednosti tokom prve dionice, ali na mini odmoru je bilo samo plus jedan, 21:20.

Gosti su kontrolisali rezultat i u većem dijelu druge četvrtine. Otišli su i na maksimalnih osam razlike, da bi u finišu ovog dijela meča došlo o velikog pada u igri i serije od 11:0 u korist Partizana koji prelazi u vodstvo i na odmor tim Željka Obradovića odlazi s poenom prednosti, 39:38.

Partizan je izgledao dosta dobro na otvaranju drugog dijela. Domaći tim je išao i do plus šest, no Pao je do kraja dionice uspio vratiti prednost na svoju stranu i u posljednju dionicu je ušao s dva razlike, 56:54.

Imali su gosti i 10 poena prednosti u posljednjoj dionici. Činilo se kako za Partizan nema povratka, no beogradski tim se uspio potpuno vratiti u meč i odveli su meč u produžetak 78:78.

U dodatnih pet minuta crno-bijeli su ipak bolji. Uspjeli su nošeni velikom podrškom slomiti otpor atinskog tima i doći do trijumfa.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Zach LeDay je predvodio domaće do pobjede s 23 poena, a pratio ga je PJ Dozier sa 16 koševa. Kod Panathinaikosa Kendrick Nunn je ubacio 19, a Matthias Lessort 16 koševa.

Ovom pobjedom Partizan je došao do omjera od pet pobjeda i šest poraza i nalazi se na 12. mjestu, a Panathinaikos je peti s omjerom od šest pobjeda i pet poraza.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi