Kevin Punter čestitao bratu na transferu i dolasku u BiH

Čini se da je sve dogovoreno

Kevin Punter čestitao bratu na transferu i dolasku u BiH

Samir Mlaćo

KK Promo Donji Vakuf potvrdio je dolazak Amerikanca Marcusa Garreta, a uskoro se očekuje i ozvaničenje saradnje sa Kiefferom Punterom.

Radi se o bratu Kevina Puntera, sjajnog košarkaša Partizana i jednog od najboljih u Evropi.

Novi playmaker Proma je Marcus Garret, igrač iz Sjedinjenih Američkih Država. Marcus je rođen 1999. godine, visok je 187 cm, a odlikuju ga izuzetne fizičke predispozicije, brzina i skočnost kao i odličan pregled igre. Dolazi iz sistema D1 gdje je imao ulogu lidera u timu koji vodi bivši NBA igrač i trener Reggie Theus", napisali su iz Proma.

Kada je u pitanju Kieffer, on dolazi sa Univerziteta Troy i posao je završen.

On je rođen 1999. godine, a protekle sezone bio je jedan od dvojice igrača koji su imali maksimalan broj utakmica za Troy.

Radi se o 33 utakmice, a Punter nastupa na poziciji beka.

Oglasi

Visok je 195 cm i sigurno da će privući veliku pažnju bh. košarkaške javnosti.

Da je sve završeno potvrdio je sam košarkaš, a vrlo brzo čestitao mu je njegov brat.

"Ponosan sam na tebe brate. Sada je vrijeme", napisao je član KK Partizan.

Promo je ranije imao pozitivna iskustva sa košarkašima iz Sjedinjenih Američkih Država i sada nastavljaju sa njihovim dovođenjem.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Svakako da će dolazak Puntera izazvati dosta pažnje, a moguće je da se na nekoj od utakmica pojavi i njegov poznatiji brat.

Brojni košarkaški iz SAD-a, većinom Univerziteta, odlučuju se za dolaske u Evropu kako bi napravili iskorak. Vrlo često to budu nešto manje sredine, koje im prvo posluže za navikavanje na evropsku košarku.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi