Predsjednik Partizana Kevina Puntera za sva vremena zakovao u zvijezde

Govorio o novom ugovoru

Predsjednik Partizana Kevina Puntera za sva vremena zakovao u zvijezde

Esmer Oštraković

Partizan je u prošloj sezoni nakon deset godina osvojio ABA ligu, a Beograđani su bili i na korak od plasmana na Final Four, ali je u majstorici pobjedu odnio Real.

Nakon završene sezone počelo se špekulisati o odlasku najboljih igrača na čelu sa Punterom, ali iskusni Amerikanac je odlučio ostati.

Iako je imao unosnu ponudu od čak 6 miliona eura od Barcelona, Punter je produžio saradnju sa Beograđanima.

Otkriveno je da je Punter pirstao na dosta manju ponudu Partizana.

Oglasi

"Želim da se zahvalim Kevinu Punteru koji je prihvatio manju ponudu od Partizana u odnosu na ono što je nudila Barcelona", rekao je predsjednik Partizana Ostoja Mijajlović.

Iako imaju ogromne poreske dugove od oko 7 miliona eura Partizan uspijeva neometano da potpisuje velike ugovore.

Posljednjih dana učestala su pisanja i odlasku drugih igrača Beograđana, pa je tako Matthias Lessort već potpisao za Panathianaikos.

Odlaske je komentarisao i legendarni Bogdan Tanjević možda i neprimjerenim komentarom zbog čega se poslije i izvinio.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

"Partizanovi 'Wagnerovci' u bježaniji prema Zapadu, negdje su oko Zidanog Mosta već, sjećaju se dana, kad su ljubili dres, pred vjernih 20 tisuća navijača... (Ljubav, kako to gordo zvuči). Partizanovi 'Wagnerovci' u bježaniji od Partizana, već negdje oko Zidanog Mosta, (koja vas godina sjeća na ovo?) pokazat će koliko vrijede, već iduće godine, u novom 'ljubljenom' dresu.. Vidjet ćemo!", poručio je Tanjević.

"Žao mi je što sam se ovoliko ostrvio na igrače koji su napustili Partizan. Jer vjerujem da bi iduće godine izbjegli sudbonosnu grešku one 'tuče' u Madridu, što ih je koštalo, možda i titule (psihologija navijača, što sam u ovom trenutku)", poručio je on.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi