Premijer liga BiH će novog člana dobiti za zelenim stolom?
FOTO: KK Slavija/facebook

Još uvijek ima upitnika

Premijer liga BiH će novog člana dobiti za zelenim stolom?

H. Zilić

Dosta je upitnika u bh. košarci pred start nove sezone, a to na si ne treba puno čuditi obzirom na posljednja dešavanja u KSBiH.

Premijer liga BiH bi novog člana mogla dobiti za zelenim stolom, a to je ptovrđeno i saopštenje KK Slavija, koji je aplicirao za učešće u društvu najboljih.

"Iako je vrijeme odmora, u našem klubu se intenzivno radi.

Kada imate jasno definisanu viziju i misiju, napredak vam dođe kao nešto što se podrazumijeva, jer ste ga iskreno zaslužili. Rastao je ovaj klub posljednjih godina i na terenu i mimo njega, organizaciono i logistički.

Susretao se sa različitim preprekama, subjektivnim i objektivnim i sve ih je savladao. Neki su nas pratili od početka, podržavali našu ideju i rad, neki su od nevjernih Toma prešli u iskrenu podršku. Hvala svima!

U posljednjem periodu, klub je pokazao da može organizovati sportski spektakl, učiniti košarku opet najvoljenijim sportom, promovisati grad i zajednicu, ponašati se sudržano- sportski u konfliktnim situacijama, biti human i pomoći onome kome je pomoć potrebna. I još uvijek rasti i napredovati jer priča o košarci treba da se nastavi.

Oglasi

Do ovih zaključaka su došli članovi Upravnog odbora našeg kluba, Ljubiša Ćosić, Jovan Katić, Vladimir Šaraba i Stefan Stanić.

Na sastanku odlučili su da apliciraju za ulazak Slavije u Premijer ligu BiH.

Uz finansijsku podršku Opštine Istočno Novo Sarajevo, Grada Istočno Sarajevo, sponzora i prijatelja kluba odgovorila bi Slavija izazovima višeg ranga takmičenja.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Iskreno se nadamo da će oni koji se pitaju imati razumijevanja i vidjeti širu sliku i dobrobit za košarku ukoliko Slavija bude dio Premijer lige", stoji u saopštenju KK Slavija.

Slavija je u finalu play offa prvenstva RS poražena od Budućnosti iz Bijeljine, ali atmosfera koja je bila u novoj dvorani u Istočnom Sarajevu tokom finalne serije dobila je mnoge pohvale bh. sportske javnosti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi