Zadar odnio bodove iz Splita, skromna noć za Čamparu
FOTO: Split/ Ivica Čavka

ABA liga

Zadar odnio bodove iz Splita, skromna noć za Čamparu

E. Dindić

U okviru 26. kola ABA lige Split je u derbiju na svom terenu dočekao ekipu Zadra. Na kraju gosti nose bodove rezultatom 92:80. 

Nakon prvih 10 minuta imali su domaći prednost od 18:17. I u drugom periodu odlična igra Splita pa i ovaj period dobivaju rezultatom 23:20. Na veliki odmor odlazi se pri rezultatu 41:37 u korist izabranika Srđana Subotića.

Treći period bolja igra košarkaša Zadra koji ovaj period dobivaju rezultatom 23:17, te nakon 30 minuta igre imaju prednost od 60:58.

U posljednjem periodu potpuna dominacija izabranika Srđana Helbicha koji ovaj period rješavaju u svoju korist rezultatom 32:22, te na kraju rezultatom 92:80 ostvaruju veliku pobjedu.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Pobjednički sastav u ovoj utakmici predvodili su Justin Carter sa 15, odnosno Trevor Thompson sa 14. U sastavu Splita bolji od ostalih bili su Maj Kovačević sa 24, dok su dvojac Shawn Jones i Shannon Shorter postigli po 15 poena.


Sani Čampara u ovom susretu za gotovo 20 minuta na parketu postigao je dva poena i dodao četiri asistencije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi