SKK Student slavio protiv Kaknja
Košarkaši Studenta danas su bili sigurni protiv Kakanjaca

Mostarci sigurni na svom parketu

SKK Student slavio protiv Kaknja

Košarkaši Studenta danas su ostvarili jako bitnu pobjedu protiv KK Kakanj u posljednjem kolu regularnog dijela košarkaške Premijer lige Bosne i Hercegovine. Mostarski tim je slavio sa 75:64 i tako došao do vrijednih bodova pred Ligu za ostanak.

U prvoj četvrtini se nije činilo da će Studenti na kraju relativno lako doći do pobjede. Gosti su bolje otvorili utakmicu i prvi period dobili rezultatom 24:19.

Već druga četvrtina je donijela sjajno izdanje domaće momčadi koja je u tom periodu igre dominirala u svim segmentima igre i u njoj slavila s čak 25:12 što je značilo da Student na odmor ide s osam koševa viška u odnosu na goste.

Ni u drugom dijelu nisu domaći košarkaši spuštali nogu s papučice gasa pa su iako su se gosti trudili i na momente smanjivali razliku na kraju došli do zlata vrijedne pobjede uoči starta Lige za ostanak.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Danijel Zovko s 20 poena bio je najefikasniji u redovima domaćeg tima a Jalen Ross dodao je 13 poena. Odličnu utakmicu odigrao je i kapetan Širić s 12 koševa.

Arslanagić sa 17 i Velić sa 14 poena prednjačili su kod Kaknja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi