Drama u Skoplju: Zlatibor slavio nakon produžetka
FOTO: Dragana Stjepanović/ABA liga

Produžetci u finalu ABA 2 lige

Drama u Skoplju: Zlatibor slavio nakon produžetka

E. Dindić

U finalu ABA 2 lige sastale su se ekipe MZT-a i Zlatibora. Na kraju slavili su košarkaši Zlatibora rezultatom 78:73. 

Maestralnih prvih 10 minuta Zlatibora, gdje im je sve išlo od ruke te imali su prednost od 31:11. U drugom periodu nešto bolja igra domaći košarkaša koji ovaj period rješavaju u svoju korist rezultatom 25:19. Na poluvremenu rezultat je glasio 50:36 u korist Zlatibora.

Bude se domaći košarkaši koji i treći period rješavaju u svoju korist rezultatom 16:10. Pa je tako rezultat nakon 30 minuta igre glasio 60:52 u korist Zlatibora.

Četvrti period prava drama uspjeli su domaći košarkaši da izjednače na 70:70, pa i da povedu 72:70, ali i Zlatibor se nije predavao pa je vrlo brzo izjednačio na 72:72. Nakon 40 minuta nije bilo pobjednika pa je ovaj susret otišao u produžetke.

Potražite više informacija na temu ABA liga 2:

U produžetku mnogo bolje snalaze se košarkaši Zlatibora te na kraju slave pobjedu rezultatom 78:73.

U pobjedničkom sastavu najefikasniji bio je sjajni Dušan Kutlešić sa 33 poena dok je Filip Đuran dodao 12. Bolji od ostalih u sastavu MZT bili su Vojdan Stojanovski sa 14, te trojac Juan Davis, Kristijan Nikolov, te Adam Mekić koji su postigli po 12.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti