MZT teškom mukom savladao Sutjesku
FOTO: Dragana Stjepanović /ABA liga

ABA liga

MZT teškom mukom savladao Sutjesku

E. Dindić

Košarkaši MZT iz Skoplja teškom mukom izborili su polufinale ABA 2 lige. Oni su u odličnom susretu savladali Sutjesku sa 73:68. 

Nakon prvih 10 minuta bilo je 22:19. Nastavak susreta također donosi izjednačenu košarku, međutim u takvom omjeru snaga bolje se snalaze gosti iz Skoplja te i ovaj period rješavaju u svoju korist rezultatom 18:16. Na poluvrijeme odlazi se pri rezultatu 40:35 u korist MZT-a.

Treći period vidjeli smo neatraktivnu košarku, gdje je ekipa iz Nikšića ovaj period riješila u svoju korist rezultatom 15:13. Nakon 30 minuta igre rezultat je glasio 53:50 u korist MZT-a.

Posljednji period prava drama, međutim ekipa iz Skoplja ne dopušta iznenađenje te na kraju teškom mukom slavi pobjedu rezultatom 73:68.

Potražite više informacija na temu ABA liga 2:

Najefikasniji u pobjedničkom sastavu bili su Kristijan Nikolov sa 17, odnosno Vojdan Stojanovski sa 15. Bolji od ostalih u ekipi Sutjeske bili su Radosav Spasojević i Vladimir Tomašević sa po 13 postignutih poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi