Klay Thompson je donio odluku i imao je 190 miliona razloga da to učini!

Ostaje vjeran Warriorsima

Klay Thompson je donio odluku i imao je 190 miliona razloga da to učini!

E. Škorić

Klay Thompson je donio odluku o nastavku karijere.

Thomspon, koji je imao tešku povredu u finalu NBA lige protiv Toronto Raptorsa, ostat će u Golden State Warriorsim, koji su mu ponudili maksimalan ugovor na pet godina vrijedan čak 190 miliona dolara.

Očekuje se da će Thompson propustiti značajan dio sljedeće sezone nakon što je pretrpio povredu kada je nezgodno stao na nogu nakon pokušaja zakucavanja u trećoj četvrtini šeste utakmice finalne serije.

Klay je briljirao do te povrede i upravo njegov izostanak je bio možda i prelomni faktor u korist Raptorsa, uz naravno povredu Kevina Duranta.

I dok je Durant prihvatio poziv Brooklyn Netsa, Thompson je odlučio da ostane uz Stepha Curryja i Ratnike. Smatralo se da mu Warriorsi neće dati novi ugovor zbog spomenute povrede, no nisu željeli da izgube takvog šutera.

29-godišnji Thompson je prošle sezone bilježio 21,5 poena, 3,8 skokova i 2,4 asistencije po meču.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi