Kokoškov: Nisam sanjao NBA, već klupu nacionalnog tima

Imao je šta reći sjajni stručnjak

Kokoškov: Nisam sanjao NBA, već klupu nacionalnog tima

S. Mlaćo

Novi selektor Srbije je Ivan Kokoškov.

Kokoškov je na klupi Srbije naslijedio Aleksandr Đorđevića koji odlazi sa te pozicije nakon pet godina.

"Čast mi je predstvljati svoju državu. Otišao sam iz Srbije prije 20 godina, jednu godinu proveo na koledžu i 19 u NBA. Ipak, posljednjih 20 godina nikad nisam sebe distancirao od evropske košarke", rekao je Kokoškov.

Ističe da nikada nije sanjao NBA.

"Kada sa krenuo sa trenerskim poslom nikada nisam sanjao da ću biti u NBA, već sam sanjao da ću biti selektor nacionalnog tima".

Kokoškov će u narednom periodu pokušati da Srbiju preko kvalifikacionog turnira odvede na Olimpijske igre koje se sljedeće godine igraju u Tokiju.

Vrijedi podsjetiti da je tokom dosadašnje trenerske karijere najviše vremena proveo u NBA ligi, gdje je osim Sacramento Kingsa, radio još u Los Angeles Clippersima, zatim Detroitu, Clevelandu, Orlandu, Utahu, Phoenixu... Najveći uspjeh svakako mu je bilo zlato koje je 2017. godine osvojio sa Slovenijom na Evropskom prvenstvu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi