Kokoškov sve bliže klupi Pheonix Sunsa

Pozvan na razgovor

Kokoškov sve bliže klupi Pheonix Sunsa

Predstojeće ljeto bi, prema pisanju američkih medija, moglo donijeti Igoru Kokoškovu najveći korak u dosadašnjoj trenerskoj karijeri.

Kokoškov već godinama radi u SAD-u kao pomoćni trener, no sada bi po prvi put mogao voditi tim u najjačoj ligi na svijetu, budući da se za njegove usluge interesuju Pheonix Sunsi.

Američki mediji pišu da su čelnici Pheonix Sunsa pozvali Kokoškova na razgovor, a jedina tema je da sjedne na klupu tima iz Arizone. Nije, naravno, srbijanski trener jedini, ali je najozbiljniji da naslijedi Jayja Triana.

Ovaj doskorašnji selektor Slovenije od 2015. godine radi kao prvi pomoćni u Utahu, a istu ulogu je ranije imao u Clevelandu, Orlandu, Detroitu i Los Angeles Clipersima.

Pheonix je u sezoni 2017/2018. bio tim sa najlošijim skorom u NBA ligi, 21-61.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi