Panathinaikos više ne želi igrati prvenstvo: Stop teroru

Drastičan potez "Zelenih"

Panathinaikos više ne želi igrati prvenstvo: Stop teroru

Nakon nekoliko prijetnji istim, Panathinaikos se sada odlučio na drastičan potez. Naime, grčki velikan je na zvaničnom sajtu saopštio da se povlači iz košarkaškog šamopionata svoje zemlje.

Panathinaikos je javno izražavao svoje nezadovoljstvo i prijetio istupanjem iz lige već nekoliko puta, a svaki put zbog navodnog favorizovanja Olympiacosa od strane Košarkaškog saveza Grčke, sudija itd.

Rijetki su vjerovali da će Panathinaikos zaista odlučiti istupiti iz grčkog šampionata, iako su se još ranije pojavile špekulacije da se "Zeleni" raspituju o "prebacivanju" u ABA ligu.

Podsjetimo, i Olympiacos je prijetio istupanjem iz lige i upozoravao na favorizovanje vječitog rivala.

Panathinaikos je danas zvaničnim obavještenjem saopštio da odbija igrati u grčkom prvenstvu sve dok se ne prekinu "teror i bezakonje" u režiji Olympiacosa.

Tako su iz Panathinaikosa poručili da ne žele igrati prvenstvo sve dok se braći Angelopoulos ne zabrane sve aktivnosti u grčkom sportu, te dok ministar sporta ove države ne podnese ostavku "jer ne želi preuzeti odgovornost za ono što se dešava proteklih dana".

Inače, na potez Panathinaikosa je uticala današnja odluka da se zamijeni jedan od sudija utakmice zadnjeg kola grčkog šampionata između Olympiacosa i Promitheasa jer velikan iz Pireja nije želio na teren dok se to ne desi.

Potražite više informacija na temu Basket League:

Tako su u Panathinaikosu odlučili da neće igrati kako bi se "cirkus od šampionata" što prije završio.

Inače, Panathinaikos je danas od 17:30 trebao igrati utakmicu zadnjeg kola protiv Kymisa, ali se to očigledno neće desiti...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi