Studenti nevjerovatnom serijom u finišu utakmice slomili otpor gostiju iz Mrkonjić Grada
FOTO: KK Bosna Meridianbet

Odlična utakmica u Skenderiji

Studenti nevjerovatnom serijom u finišu utakmice slomili otpor gostiju iz Mrkonjić Grada

H. Zilić

Odličan susret u 15. kolu košarkaškog prvenstva Bosne i Hercegovine odigrali su KK Bosna Meridianbet i KK Mladost Mrkonjić Grad. Na kraju slavlje domaće ekipe rezultatom 89:84.

Utakmica je počela u egalu, a prvi period završen je rezultatom 18:18.

U drugoj četvrtini Bosna za nijansu bolja, a to se odrazilo i na rezultatu pa je na odmoru rezultat glasio 44:42 u korist Studenata.

Mladost se vraća u trećoj četvrtini koju su gosti dobli 20:22 i u egalu se ulazi u posljendjh deset minuta susreta.

U četvrtoj četvrtini Mladost je igrala sjajno, a sredinom četvrtine imalu su prednost 73:78, a onda Bosna pali u brzinu više.

Studenti prave seriju od 14:0 i minut prije kraja na semaforu je pisalo 87:78 u korist Bosne i tu je pitanje pobjednika bilo odlučeno.

Oglasi

Do kraja konačnih i pomenutih 89:84 za sarajevski tim.

U redovima Bosne Meridianbet briljirao je Božović sa double-double ućinkom od 20 poenai 14 skokova, 25 poena je ubacio Ilić. Kod Mladosti raspucan je bio Aleksić sa 16 ubaačenih poena.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Košarkaško prvenstvo Bosne i Hercegovine, 15. kolo:

KK Bosna Meridianbet - KK Mladost Mrkonjić Grad 89:84 (18:18, 26:24, 20:22, 25.20)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi