Novi "slučaj" u bh. košarci ili samo odluka selektora?

Turbulencije koje nisu potrebne u ovim trenucima

Novi "slučaj" u bh. košarci ili samo odluka selektora?

H. Zilić

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine okupila se u Tuzli gdje je očekuje u četvrtak ključna utakmica u kvalifikacijama za Mundobasket protiv Crne Gore. Treba nam pobjeda od 20 poena razlike i više kako bi u posljednjem kolu protiv Mađarske tražili plasman na historijsko Svjetsko prvenstvo.

U ovaj duel Zmajevi ulaze sa miks sastavom, odnosno na spisku nema nekih igrača koji su bili u rosteru cijele kvalifikacije što je svakako izazvalo reakcije u javnosti.

Radi se o Emiru Sulejmanoviću i Edinu Atiću, a o njihovom nepozivanju govorio je i selektor našeg nacionalnog tima Adis Bečiragić.

Posljednjih dana se špekulisalo da na spisku neće biti Sulejmanovića zbog njegovog navodnog nezadovoljstva malom minutažom na Eurobasketu, što je danas kao razlog nepozivanja naveo i selektor našeg nacionalnog tima. S druge strane, prema riječima selektora Atić je imao određene zahtjeve, koje mu on nije spreman ispuniti.

Ipak "zaparale" su uši riječi "nisu htjeli", jer teško je povjerovati prije svega da Emir Sulejmanović "nije htio" igrati za državu čiji je pasoš dugo čekao, odbijao Finsku i sa nestrpljenjem odbrojavao do trenutka da zaigra za svoju Bosnu i Hercegovinu.

No, selektor je rekao svoje i treba mu se vjerovati na riječ, ali sasvim sigurno će biti zanimljivo čuti i šta o svemu imaju reći Sulejmanović i Atić. Za sada su se odlučili za šutnju, no s obzirom da bosanskohercegovačka javnost u posljednje vrijeme svjedoči da dosta stvari ne funkcioniše u Košarkaškom savezu s pravom se postavlja pitanje da li se možda još nešto dodatno krije u izostavljanju sa spiska pomenutih košarkaša.

Ne tako davno, svjedočili smo i turbulencijama oko ženske košarkaške reprezentacije BiH, a nakon posljednjih mečeva pojavile su se i informacije da reprezentativke nisu imale nikakvu podršku od Saveza, što niko nije demantovao.

Oglasi

Očigledno je da je u Košarkaškom savezu nešto "trulo", te da se konstantno "priča" pokušava prebaciti na selektore i igrače te igračice, dok se glavni krivci kriju iza paravana koji na sve moguće načine ubijaju košarku u Bosni i Hercegovini.

Vjerovatno ih je prepala činjenica da je posljednjih godina reprezentativna košarka napravila ogroman iskorak i da imamo veliki broj mladih perspektivnih košarkaša i košarkašica diljem Evrope koji obećavaju sjajnu budućnost ovog sporta u našoj zemlji što mnogima iz samog vrha bh. košarke ne ide u prilog.

U svakom slučaju, još jedna bespotrebna "sapunica" uoči važnih mečeva koja sasvim sigurno neće dobro donijeti bosanskohercegovačkoj košarci, a selektor je u svojoj današnjoj izjavi najavio da o novom "slučaju" se može opširnije razgovarati na press konferenciji.

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo:

Svakako će biti zanimljivo čuti šta još ima za reći, no nekako se stiče dojam da bi dobro bilo da se na pressici pojavi i neko od čelnika Saveza te da javnosti bez figa u džepu objasni šta se dešava. Ako ništa drugo, onda neko od onih kadrova koji često govore da se zalažu za interese bh. košarke. Malo ih je, ali vjerujemo da ih ipak ima.

Na kraju podsjetimo da je Bećiragić na okupljanje pozvao sljedeće igrače: Miralem Halilović (Nanterre, Francuska), John Roberson (Manisa, Turska), Amar Gegić (Paris, Francuska), Kenan Kamenjaš (Budućnost, Crna Gora), Sani Čampara (Zadar, Hrvatska), Ajdin Penava (Spojnia Stargrad, Poljska), Aleksandar Lazić (Budućnost, Crna Gora), Adin Vrabac (Mons, Belgija), Đorđe Topolović (Cedevita Junior, Hrvatska), Haris Delalić (Igokea), Amsal Delalić (Borac Banja Luka), Ismet Sejfić (Bosna Sarajevo), Vojin Ilić (Budućnost Bijeljina), Emir Ahmedović (Šenčur, Slovenija), Adi Zahiragić (Budućnost Bijeljina) i Amar Alibegović (Cedevita Olimpija).

Top Komentari

HamzaVojvoda
Vedran Bosnic je za tebe izmislio kosarku
0 0
hamdi kurtes
Selektor je obična taraba,ima CG da nas na*****đa i u Tuzli.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi