Preokret! Košarkaši BiH ipak putuju u Litvaniju

U zadnji čas

Preokret! Košarkaši BiH ipak putuju u Litvaniju

E. Ganibegović

Košarkaši Bosne i Hercegovine ipak će otputovati na gostovanje Litvaniji koje je zakazano za sutra u Vilniusu, glavnom gradu ove zemlje.

FIBA je odbila zahtjev KSBiH za odgodu ove utakmice zbog sigurnosne situacije u ovoj baltičkoj zemlji, a Amer Čolan, generalni sekretar KSBiH jučer je rekao:

"Cijeli dan smo procjenjivali situaciju i donijeli zaključak kako ovo nije trenutak kada naša reprezentacija treba putovati u rizično područje. To je stav Košarkaškog saveza BiH, stručnog štaba i igrača. Diplomatskim kanalima dobili smo informaciju o proglašenju vanrednog stanja u Litvaniji, dakle države koja graniči s Rusijom i Bjelorusijom, a koje su uključene u sukob u Ukrajini. Stoga nas niko ne može ubijediti da nismo donijeli ispravnu odluku. Zasad ne znamo kakve posljedice ćemo snositi od strane FIBA, ali u ovom trenutku nam je puno važnija sigurnost naših reprezentativaca i stručnog štaba".

Ipak, prema današnjim tvrdnjama iz KSBiH, naši košarkaši otputovat će u Litvaniju.

Dobijene su sigornosone garancije iz KS Litvanije i FIBA-e, a od Ministartsva vanjskih poslova BiH preporuka da se može otputovati u ovu zemlju i osjećati se sigurno.

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo:

Problem sada predstavlja način na koji će se otputovati i traži se čarter let. Neki igrači su se već vratili u svoje klubove nakon utakmice s istim protivnim u Tuzli prije dva dana i vidjet ćemo u kom ćemo se sastavu pojaviti sutra u Litvaniji.

Utakmica se igra s početkom od 20:45.

Top Komentari

Pajkan
Koji su igraci se vratili u klubove I da li mogu na svoju ruku u Litvaniju.To me zanima. P.S A nas savez....nemam rijeci.
5 0
hake
Garant FIBA zaprijetila izbacivanjem iz takmičenja i odjednom se ide u Litvaniju.
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi