Sparsi ubjedljivom pobjedom nad Slobodom najavili kvalifikacije za ABA 2 ligu

Pobjeda nijednog trenutka nije došla u pitanje

Sparsi ubjedljivom pobjedom nad Slobodom najavili kvalifikacije za ABA 2 ligu

Samir Mlaćo

Košarkaši Sparsa upisali su ubjedljivu pobjedu nad Slobodom iz Tuzle u pripremnom meču koji je sinoć odigran u sportskoj dvorani Goran Čengić na Grbavici.

Tim iz Sarajeva je dominirao i na kraju slavio ubjedljivih 105:64.

Nijednog trenutka pobjeda Sparsa nije došla u pitanje i sigurno da u ovom timu imaju razloga za optimizam pred kvalifikacije za ABA 2 ligu naredne sedmice.

Kod Sparsa istakao se Penava sa 21. postignutim poenom, Godwin je dodao 14, a Bukva 13.

Moore je završio sa 12 poena.

Kod Slobode 16 poena Lelića, dok je Sejfić dodao 14.

Oglasi

Kako je već poznato, bh. timovi Spars i Bosna borit će se za jedno mjesto u ABA 2 ligi.

O tome će odlučivati kvalifikacije, a Bosna za protivnika ima Iliriju, dok je rival Sparsima Vojvodina.

Samo jedan tim će izboriti mjesto u novoj sezoni ABA 2 lige, a postoji naravno mogućnost da u finalu igraju upravo Bosna i Sparsi.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

I Bosna se sprema za nove izazove, a jučer je u susretu za treće mjesto na memorijalu Mirza Delibašić savladala HKK Široki 88:75.

Turnir je osvojila Cibona koja je u finalu savladala Budućnost 76:69.

Top Komentari

Slana_carsija
OKK mašina za pranje budžetskog novca! Sve dok je Aid u klubu, osuđeni su na sredinu tabele ili borbu za opstanaka. Politički mešetari su spriječili ulazak Binga u KK Sloboda Dita i ponovno oživljavanje velikana, jer znaju da nema budžetskih para koje nisu male (oko 500 000 KM godišnje), za nikakve rezltate i deranje od Proma, Zrinjskog i ostalih
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi