Orlovik i Posušje upisali domaće trijumfe, Široki spasio čast gostiju

Nova košarkaška uzbuđenja na bh. parketima

Orlovik i Posušje upisali domaće trijumfe, Široki spasio čast gostiju

H. Zilić

Odigrana su još tri duela 19. kola košarkaškog prvenstva Bosne i Hercegovine u kojima smo vidjeli dvije pobjede domaćina, dok je čast gostiju spasila ekipa Širokog.

U vrlo efikasnoj utakmici Orlovik je na svom parketu u Žepču savladao Sparse rezultatom 100:92.

Domaći tim do trijumfa je predvodio Preldžić sa 23 poena, osam skokova i sedam asistencija, Rizvić je ubacio 19 poena. Kod gostiju iz Sarajeva Moore je susret završio sa 22 poena, dok je Talley ubacio 20 poena.

Posušje je na svom parketu savladalo Promo iz Donjeg Vakufa sa 68:57 u utakmici na mali broj poena i tako sebi produžili kakvu takvu nadu za opstanak u društvu najboljih.

Posušake je predvodio Gray sa 17 poena, tri skoka i dvije asistencije, dok je kod gostiju Kueth ubacio 14 poena i dodao 11 skokova, dakle susret je završio sa double-double učinkom.

Kao što smo naveli u uvodu čast gostiju večeras je spasio Široki koji je opravdao ulogu favorita i u gostima savladao Slaviju sa ubjedljivih 97:74.

Oglasi

U redovima Širokog briljirao je Čolak sa double-double učinkom od 24 poena i 12 skokova, dok je kod Slavije Tanklsey zabio 21 poena.

U prvom duelu dana, Bosna Meridianbet je u derbiju kola u Skenderiji savladala banjalučki Borac rezultatom 70:60.

Košarkaško prvenstvo Bosne i Hercegovine, 19. kolo:

Bosna Meridianbet - Borac 70:60

Orlovik - Spars 100:92

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Posušje - Promo 68:57

Slavija - Široki 74:97

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi