Bosna Meridianbet u derbiju bolja od Borca

Meč odigran u Skenderiji

Bosna Meridianbet u derbiju bolja od Borca

H. Zilić

Odigran je derbi duel 19. kola košarkaškog prvenstva Bosne i Hercegovine u kojem je Bosna Merididanbet u Skenderiji dočekala banjalučki Borac. Na kraju utakmice rezultat je glasio 70:60 u korist domaćina.

Borac je bolje otvorio susret, poveo 12:5, a nakon toga preokret domaćina, vodili su od sredine prve četvrtine, a u prvoj četvrtini su igrali i dobru odbranu, na kraju prvog dijela rezultat je na semaforu bio 20:15 u korist Studenata.

Isti ritam u drugoj četvrtini. Jaka igra Bosne u odbrani, dosta nepreciznosti Borca u napadu, sve to je rezultiralo da Bosna na poluvremenu ima prednost 37:26.

Treći period donosi egal igru koš za koš. Treća dionica okončana je rezultatom 17:17š to je više odgovaralo Studentina koji su zadržali 11 poena razlike.

U posljednjem periodu bez previše drame i uzbuđenja. Bosna je odigrala rutinski koliko joj i treba i znalački sačuvala prednost do konačnih.

Oglasi

U timu Bosne Meridianbet najbolji pojedinac je bio Sead Hadžifejzović sa 13 poena i sedam skokova, Božović je skupio deset poena i 15 skokova, a Caruthers je susret završio sa 11 poena.

Kod Borca Bošković je ubacio 13 poena i dodao šest skokova, West je postigao 11 poena, devet poena je ubacio Milošević uz četiri skoka i dvije asistencije.

KK Bosna Meridianbet je ostala drugoplasirana s omjerom 16-3, dok je Borac na četvrtoj poziciji s omjerom 11-8, a oba tima ćemo gledati u play offu za prvaka. Bosna je tu sigurna, dok je i Borac veoma blizu.

U narednom kolu Bosna igra gradski derbu u gostima kod ekipe Sparsa, dok će Borac u Boriku u još jednom derbiju dočekati tuzlansku Slobodu.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Košarkaško prvenstvo Bosne i Hercegovine, 19. kolo:

KK Bosna Meridianbet - KK Borac 70:60 (20:15, 17:11, 17:17, 16:17)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi