Košarkaša reprezentacija BiH večeras igra protiv Mađarske

Ključna utakmica

Košarkaša reprezentacija BiH večeras igra protiv Mađarske

Esmer Oštraković

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine danas će odigrati utakmicu 3. kola pretkvalifikacija za Olimpijske igre.

Protivnik našoj reprezentaciji je Mađarska i svima je jasno da je Bosna i Hercegovina apsolutni favorit na ovoj utakmici.

Ipak, morat će se igrati maksimalno oprezno, posebno nakon poraza koji smo prije nekoliko dana doživjeli od Poljske.

Naravno, ukoliko žele proći dalje naši košarkaši moraju ostvariti pobjedu, ali će se pratiti i rezultat sa utakmice između Poljske i Portugala.

Upravo o mogućim malverzacijama, odmah nakon utakmice sa Poljskom govorio je naš selektor.

Oglasi

On je tada istakao da se nada da će Poljska i Portugal odigrati fer utakmicu.

"Svaka vrsta matematike sada igra. Sve ekipe moraju biti maksimalno koncentrisane. Nadam se da će Poljaci i Portugalci odigrati fer. Nadam se da ćemo u finalu igrati sa Poljacima", rekao je tada između ostalog selektor naše reprezentacije Adis Bećiragić.

Treba dodati i to da selektor nije bio zadovoljan igrom protiv Poljske.

"Mi smo večeras imali tešku utakmicu protiv Poljske. Izuzetno smo loše igrali u napadu. To nas je dovelo u paniku gdje nismo mogli da podnesemo pritisak koji su Poljaci napravili na nas. Šutirali smo katastrofalno od kojih je 80% bilo šuteva na kojima smo bili sami", rekao je Bećiragić nakon susreta sa Poljskom.

Ostaje da vidimo da li ćemo protiv Mađarske odigrati bolju utakmicu i ostvariti pobjedu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi