Zmajevi će se načekati dok zaigraju na Eurobasketu

Po deseti put među najboljim

Zmajevi će se načekati dok zaigraju na Eurobasketu

A. Čaušević

Košarkaška reprezentacija BiH je izborila svoje 10. učešće na Evropskom prvenstvu u košarci dva kola prije kraja kvalifikacija.

Izabranici Vedrana Bosnića su na Ilidži savladali prvo Bugarsku, a zatim i Latviju te potpuno zasluženo otišli na završnu smotru najboljih evropskih selekcija.

Međutim, najbolji bh. košarkaši će se poprilično načekati da zaigraju na Eurobasketu jer se završni turnir igra tek za 20-ak mjeseci.

Naime, Evropsko prvenstvo će se odigrati u septembru 2022. godine i to u četiri zemlje. Domaćini su Italija, Njemačka, Gruzija i Češka.

Inače, osim četiri domaćina te Bosne i Hercegovine za sada su plasman izborili još Hrvatska, Grčka i Slovenija.

Na Eurobasketu, koji je prvobitno planiran za septembar 2021. godine, će nastupiti 24 selekcije.

Promo

Top Komentari

Seljober_Hakinnen
Samo s ovim istim momcima ici. Ne dati ovima sto nisu bili u kvalifikacijama da dolaze, jedino ako ce biti dio tima a ne gazda tima. Jesam reko dobro tojo seljak buraz @Hakkinen
5 9
JointUnion87
Balkanske države haraju :)))
6 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi