Košarkaš koji je igrao u BiH uhapšen zbog namještanja utakmica

Skandal u Austriji

Košarkaš koji je igrao u BiH uhapšen zbog namještanja utakmica

Matija Poščić, košarkaš koji je u prošlosti imao priliku igrati u BiH, uhapšen je u Austriji.

Kako javljaju brojni austrijski mediji, Poščić je zajedno sa još nekolicinom svojih saigrača uhapšen zbog postojanja sumnje da su se kladili na utakmice UBSC Graza za koji ujedno nastupaju.

Potvrdio je to i portparol državnog tužilaštva Hansjerg Baher, a svi košarkaši koji se dovode u vezu sa namještanjem su uhapšeni jer postoji opasnost od bjekstva i pokušaja skrivanja dokaza.

Osim Poščića, uhapšena su još dvojica Amerikanaca, zatim Marko Car i Tomislav Rašić.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

"Ovo je crn dan za naš klub. Ne možemo predvidjeti štetu koju će ovo nanijeti nama i našem poslovanju, ali klub je žrtva", rekao je generalni menadžer UBSC Graza Michael Fuchs, ne želeći da komentariše detalje jer je istraga u toku.

Kada je u pitanju Poščić, on je u našoj zemlji nastupao 2018. godine noseći dres Sparsa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi