Trijumf OKK Spars u Domžalama
Sparsi su zabilježili četvrtu pobjedu (foto: druga.aba-liga.com)

Sarajlije nadigrale Helios

Trijumf OKK Spars u Domžalama

Košarkaši OKK Spars došli su do četvrte pobjede u ovosezonskom izdanju ABA 2 lige. Oni su večeras u okviru 17. kola u Domžalama savladali domaći Helios rezultatom 80:77. 

Od početka do kraja bila je ovo jako neizvjesna utakmica, doslovce "na jednu loptu", ali ne računajući prvu četvrtinu koja je pripala gostima, sarajevski tim je bio taj koji je duže i konstantnije bio u prednosti. 

Iako u vodstvu, Sparsi nisu uspijevali prelomiti ovaj susret, domaći košarkaši su svo vrijeme bili na jednom ili dva posjeda zaostatka, pa se ušlo u neizvjesnu završnicu. Ipak, prisebnost košarkaša našeg predstavnika i neke brzoplete odluke domaćih dovele su Sparse do potpuno zasluženog trijumfa u Domžalama. 

Odličnu utakmicu odigrao je Adin Vrabac s 21 poenom, a odlično su ga pratili Đekić sa 16 koševa, te Kamenjaš koji je postigao 12. Blaž Mahković s 22 poena bio je najbolji kod Heliosa, 15 je dodao Šantelj, a 12 Konjević.

Potražite više informacija na temu ABA liga 2:

KK Helios: Konjević 12, Šikanić, Radovčić 9, Maček, Prepelič, Pelko 9, Bratec 3, Oman 3, Šantelj 15, Mahkovič 22, Hirschman, Florveus 4

OKK Spars: Strong 8, Zahiragić 8, Klavžar, Vrabac 21, Grubelič 3, Ilić, Polutak 3, Memić, Kamenjaš 12, Buza 8, Đekić 16

Top Komentari

Alpasinacxx
Čestitke Spars Realwayu na novoj pobjedi, drugoj gostujućoj u nizu.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti