OKK Sloboda bolja od Spars Realwaya u derbiju

Pobjeda Tuzlaka

OKK Sloboda bolja od Spars Realwaya u derbiju

U derbiju 16. kola košarkaškog prvenstva Bosne i Hercegovine košarkaši OKK Sloboda u Mejdanu su savladali OKK Spars Realway rezultatom 87:75.

U dobroj utakmici koja je mogla zadovoljiti gledatelje u Mejdanu, tim Damira Mulaomerovića došao je do vrijedne pobjede nad rivalom iz Sarajeva.

Utakmica je počela u nešto usporenijem ritmu, a prvi period je protekao u potpunom egalu, da bi u nastavku Tuzlaci zaigrali bolje u napadu što se u konačnici osjetilo i na rezultatu jer je Sloboda otišla na poluvrijeme sa šest koševa prednosti. 

Prednost koje su se košarkaši Slobode domogli do kraja utakmice više nisu ispuštali. Dapače, otišli su Tuzlaci i na dvadesetak koševa razlike i ovaj meč od koga se očekivala veća neizvjesnost sigurnom igrom priveli kraju bez da Sparsima daju bilo kakvu šansu da promijenu nešto oko konačnog ishoda ove utakmice. 

Fahrudin Manjagfić sa 16 poena bio je najefikasniji kod pobjedničkog tima, a po 12 poena dodali su Gregg, Grubor i McKnight. Sparse je predvodio Moore sa 17 koševa dok je Adin Vrabac dodao 13. 

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

OKK Sloboda: Gregg 12, Čampara 10, Rikić 7, Tomašević 8, Grubor 12, Andelija, Jakupović 3, Janjić 7, McKnight 12, Dedajić, Manjgafić 16, Omerović

OKK Spars Realway: Zahiragić 5, Vrabac 13, Grubelić 6, Polutak 3, Đekić 7, Moore 17, Klavžar 11, Huseinspahić 2, Ilić 2, Memić, Kamenjaš 7, Buza 2

Top Komentari

Haresolina
Prvo vrijeme i prva postava Slobede katastrofalni. Sreća pa je Spars bio značajno lošiji. Klupa i Damir su dobili utakmicu. Zakazali glavni a šansu iskoristile rezerve
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi