Ljubav prema grbu i srce na parketu: Veliko slavlje i glasna muzika u svlačionici bh. košarkaša

Slavili pobjedu protiv Češke

Ljubav prema grbu i srce na parketu: Veliko slavlje i glasna muzika u svlačionici bh. košarkaša

E. Čaušević

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine sinoć je u dvorani Mirza Delibašić pobijedila Češku sa 97:90 u prvom kolu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Sinoć smo gledali zaista fantastičnu utakmicu u kojoj su Česi dominirali u prvom poluvremenu nakon kojeg su imali dvocifrenu prednost, ali su u nastavku meča naši košarkaši uspjeli da dođu do preokreta.

Bh. košarkaši su ostavili srce na parketu u sinoćnjoj utakmici u sjajnoj atmosferi koja je vladala u Skenderiji i na kraju su uspjeli zasluženo da dođu do pobjede protiv Češke.

Cijeli tim odigrao je zaista odličnu utakmicu, a posebno se to odnosi na drugo poluvrijeme. Zmajevi su na krilima Džanana Muse i Amara Gegića uspjeli da "prelome" meč, a navijači u dvorani su to itekako znali da nagrade.

Nakon završetka utakmice naši košarkaši su s BHFanaticosima, ali i ostalim navijačima u stilu proslavili pobjedu, a dvoranom se orilo skandiranje "K'o ne skače mrzi Bosnu hej, hej, hej".

Na "meti" navijača nakon meča najviše je bio Musa koji se nakon tri godine vratio u reprezentaciju, te nije mogao skriti sreću zbog pobjede i nije mu bilo teško fotografisati se s navijačima i dati im autograme.

Slavlje s parketa nastavilo se i u svlačionici naše reprezentacije iz koje se mogla čuti muzika, a repertoar je bio zaista raznovrstan.

Jedna od pjesama koja se mogla čuti iz svlačionice našeg tima je folk hit "Tražio si sve, sve sam ti dala".

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo:

Naši momci jutros su već otputovali u Bugarsku gdje nas već u ponedjeljak očekuje meč protiv ove reprezentacije, a nadamo se da će bh. tim doći do nove pobjede i da će se u našoj svlačionici nastaviti slavljenička atmosfera iz Skenderije.

Podsjećamo, utakmica između Bugarske i Bosne i Hercegovine igraa se u Botevgradu u ponedjeljak sa početkom u 18 sati. Također, treba istaći da je Bugarska sinoć poražena od Litvanije sa 89:69.

Top Komentari

Mowzilla
Samo da slavlje ne predje na nargile i sumnjive igranke...
6 1
stranputica
Pa eto sada kad su se strasti i emocije umirile i kad smo konačno sretni i zadovoljni, zanima me šta tj. ko je ostavio pozitivan a ko negativan utisak na utakmici. Za mene lično je najveći problem neuigranost u odbrani, par puta su ispadali ko mala djeca, tu je prednjačio Amerikanac, a bogami i Atić. Kod njega mi je upitan taj voljni moment. Veliki plus za Bosnića, mislim da nismo dugo imali takvog trenera. Još veći plus za zalaganje uopšteno i borbenost. Nemojmo se zavaravati, ova ekipa Češke je skroz tanka, vidjećemo kako će sada proći protiv Litvanije. Sretno našim u Bugarskoj
4 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi